Regio Politie Persberichten van zondag19 december 2010

081210b.jpg

Rouveen – Op zaterdagmiddag 18 december werd een 56-jarige man uit de gemeente Staphorst naar eigen zeggen mishandeld door een 47-jarige man uit de gemeente Staphorst. Beiden hadden een zakelijk conflict en hadden daar een woordenwisseling gehad waarna de 47-jarige man de 56-jarige man in het gezicht zou hebben geslagen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Verklede man Mishandeld 

Kampen – In de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 december kreeg de politie een melding dat er werd gevochten aan de Boven Nieuwstraat. Een 40-jarige man was verkleed als ridder naar huis gelopen omdat hij had opgetreden bij een kerstviering in Kampen. Om ongeveer 00:10 uur kwam er een groep jongeren langs hem gelopen die de man begonnen uit te schelden en uit te dagen. Vervolgens werd de man door een aantal jongens naar de grond geslagen en werd de man getrapt. Een deel van de groep zou hierna naar binnen zijn gegaan bij een cafe aan de Boven Nieuwstraat. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar deze mishandeling en is op zoek naar getuigen of mensen die anderszins over informatie beschikken die tot de oplossing van deze zaak kan leiden. U kunt hiervoor contact opnemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844. U kunt ook anoniem uw melding doorgeven via Meld Misdaad anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Man valt taxichauffeur lastig

Kampen – In de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 december kreeg de politie een melding dat een taxichauffeur aan de IJsselkade werd lastig gevallen door een lastige klant. De man, een 48-jarige man uit de gemeente Kampen, was erg vervelend en onder invloed van alcohol en werd aangehouden voor openbare dronkenschap.

Auto in de sloot

Willemsoord – Op zaterdagmiddag 18 december reed een 22-jarige man uit de gemeente Weststellingwerf met zijn auto in de richting van Willemsoord komende uit de richting van De Blesse. Vlak voor de bebouwde kom kwam de man met zijn auto in de sloot terecht. Hij had geen letsel en kwam er vanaf met natte voeten. De auto werd door een sleper uit de sloot gehaald.

Mishandeling

Steenwijk – In de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 december werd een 22-jarige man uit de gemeente Steenwijkerland bij een horecagelegenheid aan de Markt mishandeld. Hij zou zijn geslagen door een 36-jarige man uit Steenwijk. De 36-jarige Steenwijker werd aangehouden.

Politie tevreden over verloop dancefeest Zwolle – Politie IJsselland is tevreden over het verloop van Fusion of Dance. Dit jaar vond voor het eerst een groot indoor dancefeest plaats in Zwolle. Vanwege de omvang was de politie ook aanwezig om het feest zo veilig mogelijk te laten verlopen. Op het terrein en de feestlocatie werd gecontroleerd op de aanwezigheid van drugs, wapens en vuurwerk. Daarbij werden ook drugshonden ingezet. In totaal zijn ongeveer 130 bezoekers gecontroleerd. Bij 40 bezoekers trof men een niet toegestane hoeveelheid drugs aan. Daarbij ging het om zowel soft- als harddrugs. Eén persoon werd aangehouden omdat hij verdacht werd van drugs dealen. Tien mensen moesten het feest verlaten omdat zij teveel drugs bij zich hadden. Daarnaast moest een deel van de bezoekers hun gebruikershoeveelheid softdrugs inleveren omdat er geen drugs werd getolereerd op het feest. Zij krijgen echter geen boete. De controles verliepen op een rustige manier en de bezoekers werkten allemaal mee. Vanwege de afhandeling op de locatie konden de bezoekers snel hun weg weer vervolgen naar de verschillende feestzalen.

Tassenroof

Zwolle – Op zaterdagavond 18 december werd een 25-jarige vrouw uit Zwolle op het Lubeckplein van haar tas beroofd. Een fietser was de vrouw van achteren genaderd en nam haar bij het voorbijgaan de vrouw haar tas. De politie heeft een onderzoek ingesteld en in de omgeving gezocht maar de dader werd niet meer aangetroffen. 

 

Man aangehouden voor openbare dronkenschap

Zwolle – In de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 december kreeg de politie een melding van een vechtpartij bij de Sassenpoort. Op het van Nahuisplein werd een groep mensen aangetroffen. Een van de personen was erg dronken en werd aangehouden voor openbare dronkenschap.

Brandstichting

Zwolle – Op zaterdagavond werd er een brand gemeld aan de Pelmolenstraat. Ter plaatse bleek er een stapel papier in de brand te staan. De brandweer heeft de brand geblust.

Drie mannen aangehouden met verboden vuurwerk/vuurwerkpistolen

Hardenberg – Aan de Duitslandweg werden op zaterdagochtend 18 december drie inwoners van Staphorst staande gehouden voor een vuurwerkcontrole. Aan de auto waarin zij reden werd een stopteken gegeven en bij controle werden er zakken met munitie en vuurwerkpatronen, een vuurwerkpistool en busjes pepperspray aangetroffen. De drie verdachten, een 20-, 22- en 21-jarige man uit Staphorst, werden aangehouden. Een van de verdachten, de 22-jarige man uit Staphorst had ook nog een vuurwerkpistool thuis liggen. Dit wapen werd ook opgehaald. Van alle munitie en de beide vuurwerkpistolen werd afstand gedaan. Er zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Man aangehouden voor belediging

Deventer – Op zaterdagavond 18 december werd een 41-jarige man uit Deventer aangehouden voor belediging. De man liep met een andere man op de Brink, beledigde een politieagent en ging daarna een horecagelegenheid binnen. De man werd door een portier naar buiten gehaald en vervolgens aangehouden.

Twee mannen aangehouden voor mishandeling

Deventer – Bij een horecagelegenheid aan de Brink ontstond in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 december een vechtpartij. Er was onenigheid ontstaan over een bestelling waarna twee mannen twee andere mannen hadden geslagen. Een 23-jarige en een 21-jarige man uit Deventer werden aangehouden. Een van de mannen die geslagen was, een 26-jarige man uit Olst, zocht bij de horecagelegenheid opnieuw de confrontatie en gooide daarbij met etenswaren in de richting van een van de medewerkers van de horecagelegenheid. Hierop werd hij gevorderd om het pand te verlaten waaraan hij niet voldeed. De man werd ook aangehouden.

Mishandeling

Deventer – Op vrijdagmiddag 17 december waren kinderen aan het spelen in de speeltuin aan de Van Doesburgstraat en sneeuwballen aan het gooien. Op een gegeven moment ontstond er onenigheid tussen een meisje en een jongen waarbij er over en weer zou zijn geschopt. De vader van het meisje zou vervolgens tussenbeide zijn gekomen en het jongetje, een 9-jarige Deventenaar, hebben geschopt en aan de haren hebben getrokken. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar deze zaak.

Auto te water

Wijhe – Op zaterdagavond 18 december kreeg de meldkamer een melding van een auto in de sloot aan de Hooglandweg. In of bij de auto werden geen personen aangetroffen. De bestuurder bleek zelfstandig uit het voertuig te zijn gekomen en naar een woning te zijn toegegaan. De auto werd door een sleper uit het water getakeld.

Mishandeling

Raalte – In de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 december werd een 18-jarige man uit Raalte mishandeld bij een horecagelegenheid aan de Almelosestraat. De man had een klap tegen zijn hoofd gekregen van een andere man. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar deze zaak.

Artikel delen: