Maandag aangepaste dienstregeling NS

De NS rijdt maandag en waarschijnlijk ook dinsdag nog met een aangepaste dienstregeling. Dat zou toch al gebeuren in verband met de kerstvakantie. De aangepaste dienstregeling is ook nodig, omdat de sneeuw het treinverkeer het afgelopen weekend ernstig heeft ontregeld.

Vooral rond Utrecht Centraal, het belangrijkste knooppunt van de NS, was de situatie op zondag dramatisch. Tot circa 15.00 uur reden er nauwelijks treinen. Daarna kwam het treinverkeer weer mondjesmaat op gang. In de rest van het land ging het beter met de treinen.

De moeizame bereikbaarheid van Utrecht werd deels ook veroorzaakt door defecte treinen op het station. Het materieel heeft veel te lijden gehad van de sneeuwval. Defecte treinstellen blokkeerden perrons van Utrecht CS.

Prorail verwacht dat maandag de meeste treinen wel rijden, maar op andere tijden. Reizigers wordt geadviseerd om vooraf internet of teletekst te raadplegen. Ze moeten ook rekening houden met langere reistijden.

Meer sneeuw

Volgens de NS is er in de nacht van zaterdag op zondag veel meer sneeuw op de sporen in West- en Midden-Nederland gevallen dan was verwacht. De meeste sneeuw is inmiddels van de wissels verwijderd.

Artikel delen: