Veel files door winterweer

Weggebruikers moeten rekening houden met meer files dan normaal als gevolg van gladheid.

Dat komt doordat er minder rijstroken beschikbaar zijn en weggebruikers meer afstand houden en langzamer rijden. Maar in Dalfsen geen enkel probleem, ja wat gladde wegen.

De ANWB had gewaarschuwd voor een zware ochtendspits, maar grote problemen hebben zich niet voorgedaan. In heel het land kan het glad zijn door sneeuwresten en bevriezing. In het zuidoosten van het land heeft het gisteren nog wat gesneeuwd. Daar zijn nog niet alle rijstroken van de snelwegen goed berijdbaar.

Rijkswaterstaat heeft de hele nacht gewerkt om alle wegen sneeuwvrij te maken, maar doordat er weinig verkeer was, is het strooizout nog niet overal goed ingereden.

Teletekst

Op het spoor zijn er geen problemen. Wel rijdt de NS met een aangepaste dienstregeling. Dat zou toch al gebeuren in verband met de kerstvakantie, maar het is ook nodig omdat de sneeuw het treinverkeer het afgelopen weekend ernstig heeft ontregeld.Vooral rond Utrecht Centraal, het belangrijkste knooppunt van de NS, was de situatie gisteren dramatisch. Tot circa 15.00 uur reden er nauwelijks treinen. Daarna kwam het treinverkeer weer mondjesmaat op gang. In de rest van het land ging het beter met de treinen.

De moeizame bereikbaarheid van Utrecht werd deels ook veroorzaakt door defecte treinen op het station. Het materieel heeft veel te lijden gehad van de sneeuwval. Defecte treinstellen blokkeerden perrons van Utrecht CS.

Prorail verwacht dat vandaag de meeste treinen wel rijden, maar op andere tijden. Reizigers wordt geadviseerd om vooraf internet of teletekst te raadplegen. Ze moeten ook rekening houden met langere reistijden.

Artikel delen: