Ga sneeuwschuiven ipv afschuiven

241210.jpg

Donderdagavond was het een chaos op de wegen in het Vechtdal/Salland. Absoluut hoogtepunt was Lemelerveld! Joekels van sneeuwduinen versperden de weg!

Zo`n 24 uur later is Lemelerveld nog steeds een witte vlek op de kaart. Met name de Weerdhuisweg is uiterst verradelijk. Hoewel het hier om een primaire route gaat is het de wegbeheerder niet gelukt om de weg sneeuwvrij te houden. De gemeente doet echter wél haar stinkende best en dat waardeer ik zeer.

Minder lovende woorden heb ik voor Rijkswaterstaat! Die gooien gewoon wegen dicht als het moeilijk wordt… Dan mag u als automobilist uitwijken naar alternatieve routes. Daarbij komt u hoogstwaarschijnlijk terecht op onbekende wegen waar al he-le-maal niets aan gedaan is. Maar dat maakt Rijkswaterstaat niks uit… Dat zijn wegen waar ze niet verantwoordelijk voor zijn.

De N35 tussen Heino en Raalte was donderdagavond en nacht afgesloten in verband met stuifsneeuw. Denkt Rijkswaterstaat écht dat mensen die onderweg zijn gaan staan wachten tot die weg weer vrijgegeven wordt? Die mensen zoeken allemaal een alternatieve route waar de Rijkswegbeheerder niet verantwoordelijk voor is. En dat is waar het allemaal om draait! Je mag best in een gemeentesloot glijden….. als het Rijk maar vrij-uit gaat!

Ik vind het besluit van Rijkswaterstaat ongehoord, onfatsoenlijk, ondoordacht en onzin! Ze hebben doelbewust mensen in gevaar gebracht door hun ‘gevaarlijke’ wegen af te sluiten. De automobilisten MOESTEN op zoek naar een alternatieve route, in dit geval B-wegen, waar in de meeste gevallen al jaren geen strooier of schuiver gesignaleerd is.

Ik heb er alle begrip voor dat ik geen 80 kan rijden op de N35 (of andere wegen) maar dat ze de verantwoording niet durfen te nemen schiet me écht in het verkeerde keelgat! Ga sneeuwschuiven in plaats van afschuiven!

Artikel delen: