Jongenskoor Dalfsen maakt indruk bij kerstconcert

Oud Avereest – Gouden jongensstemmen vulden de Reestkerk in Oud Avereest tijdens A Festival of Lessons and Carols. Het Jongenskoor Dalfsen, dat onder leiding staat van Henk Ophoff, was naar de Reestkerk gekomen op uitnodiging van de Stichting Vrienden van de Reestkerk. ‘Wij hopen dat u een heerlijke muzikale avond hebt’, sprak bestuurslid Harm Knol bij zijn inleiding.

Een wens die volledig waargemaakt werd door het Jongenskoor dat voor dit soort gelegenheden wordt aangevuld met een aantal mannen. De combinatie van hoge jongensstemmen aangevuld met de diepere mannenstemmen zorgden voor een prachtige uitvoering van bekende en minder bekende Engelse kerstliederen.

A Festival of Nine Lessons and Carols is in Engeland een traditionele viering van de kerstavond. Zoals de naam al zegt worden er negen lezingen gehouden waarin de aankondiging van de geboorte van Jezus Christus centraal staan. Deze korte Bijbelgedeelten worden afgewisseld met liederen zoals Once in Royal David’s City en O Little Town of Bethlehem. Mooi was ook het God Rest Yee Merry Gentlemen.

Achter het grote orgel van de Reestkerk zat Arjan de Jonge, terwijl Zornitza van Leusen-Boteva op de vleugel speelde. De organisatie had er bewust voor gekozen om de lezingen in het Engels te houden. ‘Een goede keuze’, zegt secretaris Theo Bouman, ‘want nu bleef het een geheel.’ Peter van Daalen verzorgde de schriftlezingen en deed dat op een sober enthousiaste manier. Precies zoals je bij dit Festival mag verwachten. Na afloop van de uitvoering stond de glühwein, geschonken door wijngaard De Reestlandhoeve, klaar. Met het glas in de hand werd de muzikale uitvoering uitvoerig nabesproken, terwijl en passant ook de kerstwensen werden uitgesproken.

De volgende activiteit van de stichting staat op zondag 6 februari op het programma. Dan komt verhalenverteller Loek Boer naar Balkbrug. Hij zal Joodse verhalen vertellen. ‘Heel boeiend’, zeggen diverse bestuursleden van de stichting. ‘De verhalen worden afgewisseld met Joodse muziek. Verder krijgen we dit winterseizoen ook nog de accordeonvereniging uit Linde.’ Wie op de hoogte wil blijven van alle activiteiten kan kijken op www.vriendenvandereestkerk.nl of donateur worden zodat men altijd de nieuwsbrief ontvangt.

Artikel delen: