Regio Politie Persberichten van donderdag 30 december 2010

Rijden in een onverzekerde auto

Rouveen – Een 31-jarige automobilist uit Zwolle werd op vrijdag 30 december rond 05.00 uur bekeurd voor het rijden in een onverzekerde auto. Tijdens een controle werd het kenteken van de auto nagetrokken en daaruit bleek dat de auto niet was verzekerd. De auto werd overgebracht naar het bureau en daar gestald. De verdachte kan zijn auto terug krijgen als hij kan aantonen, dat de auto weer is opgenomen in een verzekering.

Rijbewijs ingevorderd voor rijden onder invloed

Genemuiden – Een 29-jarige automobilist uit Genemuiden werd op donderdag 30 december rond 02.15 uur bekeurd voor het rijden onder invloed van alcohol. De man, die opviel door zijn rijgedrag, trachtte een controle te voorkomen door nabij zijn woning snel uit de auto te stappen en zich te verstoppen in een achtertuin. Helaas voor hem had de hoeveelheid alcohol ook een forse invloed op zijn bewegingen. Het koste dan ook niet veel moeite de verdachte te vinden en hem te laten blazen. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. In het bureau blies hij een score van 685 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal voor het besturen van een auto onder invloed van alcohol.

 

Meer informatie over de regels rondom alcohol in het verkeer? Klik hier.(2010121311)

 

Aangehouden voor heling

Zwolle – Woensdagochtend 29 december gaven surveillerende politiemedewerkers de bestuurder van een bromfiets, die op de Melkmarkt reed zonder helm, een stopteken. De 31-jarige Zwollenaar ging er vervolgens vandoor in een andere richting. Na een korte achtervolging kon de man worden gestopt op de Jufferenwal. Bij controle bleek de bromfiets niet op zijn naam te staan. De Zwollenaar verklaarde dat het voertuig op naam van zijn zus stond. Dit bleek niet waar te zijn, waarop de man werd aangehouden voor heling. Hier krijgt hij een proces-verbaal voor. Daarnaast kan hij een proces-verbaal tegemoet zien voor het rijden zonder rijbewijs, zonder verzekering, zonder helm en op de Melkmarkt (waar dat niet is toegestaan).

 

Wilt u meer informatie over heling? Klik hier.(2010121091)

 

Bedreiging

Zwolle – In Assendorp werd woensdagavond 29 december een 49-jarige Zwollenaar in zijn woning aangehouden. Hij zou zijn buren met een mes bedreigd hebben, toen zij hem aanspraken op geluidsoverlast. De man werd ingesloten op het bureau voor verhoor en kan een proces-verbaal tegemoet zien.

 

Meer weten over geluidsoverlast? Klik hier.(2010121306)

 

Auto mogelijk in brand gestoken

Zwolle – In de nacht van 29 op 30 december omstreeks 04.30 uur kwam er een melding binnen dat een auto aan de Van Zuijlenware in de brand stond. Brandweer en politie gingen ter plaatse. De brandweer bluste de brand. Er is vermoedelijk sprake van brandstichting. De politie heeft een onderzoek ingesteld. Omdat bij brand veel sporen verloren gaan, zijn getuigen van groot belang. Personen die iets gezien hebben op het genoemde tijdstip of kort erna of ervoor, worden dan ook opgeroepen om zich te melden via 0900-8844.

(2010121327)

 Rijden onder invloed

Dedemsvaart – In de nacht van woensdag 29 op donderdag 30 december werd een auto gezien, die de N377 op reed op een plek waar dat niet is toegestaan. Bij controle bleek de bestuurder, een 21-jarige man uit de gemeente Hardenberg, onder invloed. Bij de ademanalyse op het bureau blies hij 365 ug/l. Het betrof een beginnende bestuurder. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal voor rijden onder invloed werd tegen hem opgemaakt.

(2010120983)

 Winkeldief aangehouden

Deventer – Op woensdag 29 december rond 13.30 uur werd in een supermarkt aan het Karel de Groteplein een 24-jarige man uit Baarn aangehouden voor diefstal van diverse levensmiddelen. Een getuige zag dat de man goederen in een tas stopte en de winkel verliet zonder te betalen. De getuige lichtte enkele medewerkers in die de man buiten de winkel aanhielden. De man reageerde daarbij erg agressief. De man is overgedragen aan de politie die hem voor nader onderzoek insloot.

(2010121187)

Man aangehouden voor heling

Deventer – Op woensdag 29 december omstreeks 11.45 uur werd op de Deltalaan een 34-jarige man uit Deventer aangehouden voor heling. Surveillerende agenten zagen de man rijden op een vrij nieuwe fiets zonder slot. Bij controle bleek dat de fiets als gestolen geregistreerd stond. De man verklaarde de fiets van een kennis te hebben gekocht. Hij is na verhoor heengezonden. Het Openbaar Ministerie beslist over verdere afhandeling van de zaak.

(2010121114)

 Snorfietser onder invloed

Deventer – Een 39-jarige man uit Deventer werd donderdag 30 december omstreeks 01:00 uur in de Grote Overstraat aangehouden voor rijden onder invloed. Surveillerende agenten zagen de man slingerend op zijn snorfiets rijden. Bij controle bleek hij onder invloed te zijn. De ademanalyse op het bureau gaf een uitslag van 425 ug/l. De man is na verhoor met een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur heengezonden.

(2010121307)

 Man aangehouden op verdenking diefstal

Deventer – Een 20-jarige man (woonplaats nog onbekend) werd woensdagavond 29 december in een sportcomplex aan het Piet van Donkplein aangehouden op verdenking van diefstal. Getuigen zagen dat de man meerdere kleedkamers inliep en mogelijk ook spullen wegnam. Toen één van de bezoekers een tas miste, werd besloten de politie in te schakelen. De man die in de kleedkamers was gezien, werd in het complex aangehouden op verdenking van diefstal. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. 

(2010121271)

 Halt-verwijzing voor afsteken vuurwerk

Heino – Drie jongens in de leeftijd van 12 tot 13 jaar hebben een halt-verwijzing gekregen voor het afsteken van vuurwerk. De jongens werden nabij het Fluitekruid druk doende aangetroffen met het afsteken van vuurwerk. Het vuurwerk werd in beslag genomen.

(2010114902)

 

Artikel delen: