Bukkems: letterlijk op weg naar 31 december

DALFSEN – Vandaag was de traditionele fietsdag van de Dalfser Bukkems. Om 13.00 uur verzamelde zich een hele groep fietsers bij het N.S. station in Dalfsen. Op weg naar ” omgeving verkenning” . De fietstocht ging dit keer naar Lemelerveld, ten slotte is dat ook Dalfsen. Na een flink aantal kilometers, was er en “koffiestop” bij Reimink in Lemelerveld.

Na de koffie ging de tocht verder, nu richting Sterrebos in Dalfsen. Ze waren van te voren al gewaarschuwd voor spiegelgladde wegen. O dan gaan we wel langs het kanaal! Was de opmerking. Maar dat zal jullie niet veel helpen, alle wegen in het buitengebied die niet zijn gestrooid, zijn gewoon spiegelglad! Ze hebben het geweten die Bukkemgangers. Iedereen is minimaal 2 keer gevallen met de fiets, even snel omrekenen: dat zijn zeker 100 valpartijen. Niet van de drank maar door de gladheid. Het leek wel op horizontaal fietsen! Op sommige plekken was haast niet eens te lopen. Ook ijzelde het toen een beetje.

boskampbord.jpg

Maar rond 18.30 uur kwamen de eerste aan bij het bosrestaurant in het sterrebos.  Daar wachtte hen een warme maaltijd, en ook daar weer koffie. De sfeer zat er goed in. Het was echt bere gezellig. De belangstelling was groot deze keer, bijna 50 man. Ook de jongere bukkems gaan zich steeds beter aanpassen en gedragen zich nu net zo prettig als de oudere bukkems.

Op naar morgen, naar de trefkoele voor de bukkemtournooi. En volgend jaar gaan ze voor de 36e keer. De hele week zijn mij de verhalen en foto’s toegezonden, vandaag moet ik mij er zelf mee redden. Coffeïne doet toch zijn werk.

Artikel delen: