Regio Politie Persberichten van vrijdag 31 december 2010

Inbraak in een horecagelegenheid

Rouveen – Op vrijdag 31 december rond 04.00 uur heeft er een inbraak plaats gevonden in een horecagelegenheid gevestigd aan de Schansweg. De toegang tot het pand werd verkregen door het raam uit de voordeur te verwijderen. Vooralsnog wordt uit het pand niets vermist.

Man doet greep uit kassa

Kampen – Bij een winkel aan de Dr. Damstraat werd donderdagmiddag 30 december omstreeks 15.30 uur een greep uit de kassa gedaan. Toen de caissière wilde afrekenen met een klant en hem zijn wisselgeld wilde geven, deed de man een greep uit de kassa en ging ervandoor. De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen. De dader is een man met een donkere huidskleur van ongeveer 1.80 m. lang met een normaal postuur. De man droeg een donkere bontmuts met flappen en een zwarte jas. De leeftijd ligt vermoedelijk tussen de 25 en 30 jaar. Personen die informatie hebben die kan bijdragen aan het oplossen van deze zaak, worden verzocht zich te melden via 0900-8844. Een anonieme melding kan gemeld worden via 0800-7000 (Bel M.).

 

Meer informatie over het doen van een anonieme melding? Klik hier.(2010121579)

 

Inbraak in een café

Zwolle – In de nacht van 30 op 31 december heeft er een inbraak plaats gevonden in een café aan de Obrechtstraat. Met een putdeksel werd een raam van de toegangsdeur ingegooid. Hierdoor kon het pand worden betreden. Zowel uit een speelautomaat als de kassa werden de geldlaatjes en het daarin aanwezige geld weggenomen. De omvang van het ontvreemde geld is onbekend.

(2010121665)

 Mishandeling

Zwolle – Een 17-jarige inwoner van Zwolle werd op 30 december rond 19.15 uur aangehouden voor mishandeling. De jongeman had even daarvoor in het parkje nabij de Westerveldstraat zijn 14-jarige ex-vriendinnetje enkele malen in haar gezicht geslagen. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en krijgt een proces-verbaal. Gezien de leeftijd van het slachtoffer en de verdachte werden de betrokken ouders over het voorval geïnformeerd.

(2010121600)

 

Man aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag

Slagharen – Surveillerende politiemedewerkers wilden in de nacht van 30 op 31 december de bestuurder van een auto, die op de N377 reed, controleren. De 29-jarige automobilist uit Slagharen ging er echter als een speer vandoor, toen hij de politie in het oog kreeg. Met hoge snelheid reed hij Slagharen in, waar de wegen zeer glad waren vanwege ijzel. Dit hinderde de man echter niet in zijn snelheid en hij bleef hard rijden door de straat waar aan beide kanten auto’s geparkeerd stonden. Op de kruising Prinses Irenestraat/Herenstraat begon de auto te glijden en kwam tegen een stoeprand tot stilstand. De inwoner van Slagharen werd aangehouden voor zijn gevaarlijke rijgedrag. Bij controle bleek de man een boete open te hebben staan, wat zijn vlucht voor de politie kan verklaren. Zijn rijbewijs werd ingevorderd, welke hij terugkrijgt als de boete betaald wordt.

 

Meer informatie over gevaarlijk rijgedrag? Klik hier.(2010121638)

 

Bestuurder onder invloed

Deventer – In de nacht van 30 op 31 december werd een 26-jarige inwoner van Deventer aangehouden voor rijden onder invloed. Politiemedewerkers hadden hem eerder op de avond al een bekeuring gegeven, omdat de man onterecht met zijn auto op een invalidenparkeerplaats stond. Daarbij roken ze tijdens het gesprek met de man dat hij naar alcohol rook. Later zagen zij hem achter het stuur plaatsnemen. Hierop werd de Deventenaar aangehouden en meegenomen naar het bureau. De man gedroeg zich recalcitrant tijdens het hele gebeuren, schold de politiemedewerkers uit en bedreigde hen. De ademanalyse gaf een resultaat van 865 ug/l. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en hij kan een proces-verbaal tegemoet zien.

 

Wilt u meer weten over de regels rondom alcohol in het verkeer? Klik hier.(2010121658)

 

Aangehouden voor diefstal

Deventer – Op donderdagochtend 30 december kreeg de politie een melding van een diefstal, die zojuist had plaatsgevonden bij een marktkraam op de Flora. De dieven waren ervandoor gegaan met meerdere sieraden. Eén van hen was echter direct aangehouden door diverse alerte getuigen. Zij droegen de 23-jarige verdachte uit Deventer over aan de politie. De Deventenaar werd ingesloten op het bureau en krijgt een proces-verbaal.

 

Mogelijk zijn er nog één of twee personen betrokken geweest bij de diefstal. Aan het Fonteinkruid werden later een aantal sieraden terug gevonden. De politie is op zoek naar de andere betrokkene(n) en komt graag in contact met personen die omstreeks 10.45 uur personen in de richting van de Fonteinkruid hebben zien rennen. Mogelijk heeft iemand gezien dat de sieraden werden weggegooid. U kunt zich melden via telefoonnummer 0900-8844 en vragen naar de recherche in Deventer. 

(2010121420)

 Autoradio’s weggenomen uit vijf auto’s

Deventer – Tussen 29 december 18.00 uur en 30 december 11.00 uur verschaften één of meerdere personen zich toegang tot een afgesloten bedrijfsterrein aan de Solingenstraat. Er werd ingebroken in een vijftal auto’s, waarbij de autoradio’s werden weggenomen. De politie onderzoekt de zaak en roept getuigen van de diefstal op zich te melden via 0900-8844.

(2010121494)

 Ontmanteling hennepplantage

Olst-Wijhe – Op donderdag 30 december rond 19.00 uur, heeft de politie een hennepplantage ontmanteld in een woning aan de Houtweg. In de woning werden 194 planten en de nodige apparatuur aangetroffen. Daarnaast werd geconstateerd dat er illegaal stroom werd afgetapt. De hennepplanten en de apparatuur zijn in beslag genomen. Tegen de huurders van het pand zal proces-verbaal worden opgemaakt.

(2010121566)

Artikel delen: