Extra raadsvergadering dankzij Dalfsenaar

Hellendoornse raadsleden mogen maandag 3 januari op komen draven voor een extra raadsvergadering! Agendapunt: Installatie van Dalfsenaar Jan Kristen als waarnemend burgemeester van de gemeente Hellendoorn, de overdracht van de ambtsketen door loco-burgemeester Coes en de overdracht van de voorzittershamer door plaatsvervangend voorzitter van de raad de heer Scholten.

Tot slot zal dhr. Kristen, als kersverse plaatsvervangend burgemeester, natuurlijk nog een toespraakje houden waardoor de raadsleden in elk geval zeker weten dat ze niet na een ‘stief kwartiertie’ weer op huis aan kunnen.

In de periode 1974-1996 was Jan Kristen achtereenvolgens fractievoorzitter voor de PvdA in de gemeenteraad van Dalfsen, lid van het dagelijks bestuur van de regio IJsselvecht en lid van Provinciale Staten van Overijssel. Later was hij o.a. waarnemend burgemeester van Wierden en Dinkelland.

In Hellendoorn neemt de 68-jarige Kristen (tijdelijk) het stokje over van burgemeester van Overbeeke die op 64-jarige leeftijd met pensioen gaat…

Artikel delen: