Stokvisdennen bij NK’s

iesbaan2.jpg

DALFSEN – Op het NK sprint in Heerenveen werd de Stokvisdennen door twee rijders vertegenwoordigd. Freddy Wennemars uit Dalfsen was eigenlijk nog herstellende van een lichte longontsteking, maar wist toch nog een mooie 13de plaats te behalen. Sophie Nijman uit Heino kwam weer dichter bij een 38-er met een persoonlijk record en daarmee meteen een clubrecord van 39,32.

Na vier afstanden eindigde ze op een verdienstelijke 6de plaats. Bij het NK kortebaan in Lemmer, afgelopen donderdag, deed Sophie ook weer mee. Na de eerste ronde stond ze met twee dikke pr’s nog heel fraai tweede, maar helaas kon ze die plaats in de tweede ronde niet vasthouden. In de derde ronde reed ze opgeteld haar twee beste races, maar dat deden veel tegenstandsters ook, wat uiteindelijk resulteerde in een 6de plaats. Dalfsense Paulien Westerhof, neo-senior, werd net geen 16de in de eerste ronde, waardoor er voor haar meteen een einde aan het toernooi kwam.

 

Junioren Stokvisdennen succesvol

C-junioren Tessa Lucas en Loes Adegeest uit Dalfsen maakten afgelopen week met de selectie van Overijssel optimaal gebruik van het trainingskamp in Erfurt. Tessa reed tijdens de wedstrijd op deze mooie, volledig overdekte baan, een pr op de 1500 meter in 2:20,28 en was daarmee 3 seconden sneller dan tot nu toe. Loes reed nog sneller en stelde met 2:14,88 haar clubrecord al weer scherper. Bij de C1-junioren (14 jaar) heeft zij nu landelijk weer de beste seizoenstijd staan. Ook op de 500 meter reed ze een pr, met 44,38, zodat ze vol optimisme uitkijkt naar de belangrijkste wedstrijden van het seizoen, zoals gewestelijke en Nederlandse kampioenschappen. Bij de Jeugdbokaal in Thialf reed B-junior en marathonrijdster Chantal Hendriks uit Lemele een een nieuw pr op de 1000 meter in 1:30,98. Zus Sharon Hendriks schaatst op het natuurijs als A-junior steeds vaker haar rondjes mee bij de landelijke senioren. Bij de ronde van Duurswold in Steendam, over 48 km, eindigde ze zelfs als eerste niet landelijke rijdster op een 34ste plaats, dicht achter Lotte van Dieren die 31ste werd. René Ruitenberg werd hier 24ste over 102 km. Alma Korteweg Stokvisdennen

Artikel delen: