Wennemars en Bongers beslissen vanmiddag

ijsmeester1.jpg

DALFSEN – De heren  Wennemars sr. en Freek Bongers van de IJsclub Stokvisdennen beslissen vanmiddag om 16.00 uur of de ijsbaan vanavond weer open gaat. Ze twijfelen nog een beetje, Freek Bongers iets minder. Hij kijkt naar in de lucht: daar komt nog weer van die witte troep uit.

ijsmeester4.jpg

Hou hou Freek, sneeuw noemen we geen witte troep, wij noemen dat het witte goud! Dat is nu het verschil in belangen. Ik loop soms ook met 2 petten op: dan zeg ik hier op de baan, laat het maar vriezen dat het kraakt, en een half uur later ben ik bij de bouw en denk dan: laat het maar dooien. Maar die sneeuw geeft voor ons altijd wel extra werk.

ijsmeester3.jpg

De test van de ijsmeesters

We moeten dan eerst de baan weer vegen. Zouden we de baan vanmiddag los doen en er komen maar tien mensen dan moeten we een boel werk verzetten in verhouding. Wennemars: laten we vanmiddag om vier uur maar weer kijken en dan beslissen. We hebben de baan dit winterseizoen al 10 keer moet dweilen, telkens met 5000 liter warm water hier van de fabriek. Dus 50.000 liter water hebben we er al opgewerkt. De ijsmeesters zijn ook bijna halve weermannen. Ze kijken in de lucht en weten genoeg.

ijsmeester2.jpg

Soms heb ik 2 petten op, niet vanwege de kou

Het ijs is overigens dik genoeg. Dat kraken wat je hoort, komt door de spanning. Dus wilt vandaag nog op de schaats, raadpleeg dan om 16.00 uur de site van de stokvisdennen, daar komt het dan onmiddellijk op, aldus de heren ijsmeesters.

www.stokvisdennen.nl

Artikel delen: