Regio Politie Persberichten van maandag 03 januari 2011

Auto in de sloot

Zwartsluis – In de vroege ochtend van maandag 3 januari raakte aan de Oppen Swolle een 33-jarige man uit Vollenhove met zijn auto in een slip, sloeg meerdere malen over de kop en belandde in de sloot. De man had rugklachten en werd daarom voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Man aangehouden voor vernieling

Kampen – Een 30-jarige man uit Kampen werd zondagochtend 2 januari aangehouden en ingesloten voor vernieling bij een instelling aan de Boven Nieuwstraat. De Kampenaar was rustig tijdens zijn aanhouding, maar vernielde even later ook apparatuur in het voertuig van de politie. Hij kwam tot rust nadat er pepperspray in zijn gezicht was gespoten. Er is aangifte gedaan van de vernielingen en de politie onderzoekt de zaak. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

(2011000346)

 Rijden onder invloed

Heemserveen – Op zondagavond 2 januari werd aan de Jachthuislaan een 43-jarige automobilist uit Veeningen aangehouden voor rijden onder invloed. De ademanalyse gaf een uitslag van 425 ug/l. Dat leverde de man een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur op. (2011000403)

 Rijden onder invloed

Deventer – Een 48-jarige automobilist uit Deventer werd in de vroege ochtend van 2 januari rond 00.50 uur bekeurd voor het rijden onder invloed. De man viel op doordat hij met een auto reed waarvan de ramen grotendeels bevroren waren. Bij de controle bleek dat hij alcohol had gedronken. In het bureau blies de verdachte een score van 760 ug/l. Daarnaast bleek zijn rijbewijs te zijn verlopen. Voor de overtredingen kreeg de verdachte een proces-verbaal. (2011000290)

 Wildplassen en belediging

Bathmen – Een 24-jarige inwoner uit Voorst werd zondag 2 januari aangehouden voor belediging. De verdachte, die in eerste instantie werd bekeurd voor wildplassen, uitte zijn ongenoegen hierover door de betrokken politieambtenaren te beledigen. Ondanks waarschuwingen bleef hij doorgaan, waarop de man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Voor de door hem begane overtredingen krijgt hij een proces-verbaal. (2011000418)

Artikel delen: