Regio Politie Persberichten van dinsdag 4 januari 2011

Hennepplantage ontmanteld

Heino – Op maandag 3 januari werd bij een woning aan de Stationsweg een hennepplantage aangetroffen. De hennepplantage werd ontmanteld. 275 hennepplanten en kweekapparatuur werden in beslag genomen. Een 39-jarige man die in de woning aanwezig was, werd aangehouden. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Man aangehouden voor rijden onder invloed

’s-Heerenbroek – Een 32-jarige man uit Zwolle werd in de nacht van maandag 3 januari op dinsdag 4 januari aangehouden en ingesloten voor rijden onder invloed van mogelijk verdovende middelen. De man liep over het fietspad langs de Zwolseweg. Hij maakte een vreemde en verwarde indruk en sprak onsamenhangend. Bij de blaastest blies hij een ‘P’. Zijn voertuig stond verderop en was zwaar beschadigd. De Zwollenaar wist niet meer wat er exact was gebeurd. Waarschijnlijk is hij uit de bocht gevlogen of in een slib geraakt. De man onderging een bloedproef omdat hij verklaarde een joint te hebben gerookt en in het weekend verdovende middelen te hebben gebruikt. De politie onderzoekt het voorval en maakt proces-verbaal op. (2011000900)

 Diefstal accu’s

Zwolle – Op maandag 3 januari is er aangifte gedaan van diefstal van ongeveer 30 accu’s. De goederen zijn weggenomen van een afgesloten bedrijfsterrein aan de Marsweg. Daarnaast zijn ook een achttal nieuwe personenauto’s beschadigd. De toegang tot het terrein werd verkregen door de omheining van het terrein te verbreken. De omvang van de schade is onbekend. De politie onderzoekt de diefstal. (2011000698)

 Personenauto opengebroken

Zwolle – Op maandag 3 januari is er aangifte gedaan van vernieling cq diefstal uit een geparkeerd personenauto. De auto stond geparkeerd op een afgesloten bedrijfsterrein aan de Telfordstraat. Het terrein kon worden betreden door een gat in de omheining. Uit de personenauto, waarvan een zijraam werd ingeslagen, kon op voorhand niet worden aangegeven of er goederen waren weggenomen. (2011000849)

 Waarschuwing voor oplichters aan de deur met babbeltruc

Deventer – Eind 2010 werd er aangifte bij de politie gedaan van diefstal en poging diefstal door middel van babbeltrucs. Aan de Finsehof werd woensdag 29 december een 87-jarige vrouw uit Deventer gedupeerd. Zij liet een man binnen die zich voordeed als thuiszorgmedewerker. Hij wist haar pinpas en pincode te ontfutselen en maakte ook haar telefoon buit. Het signalement van de dader luidt: 1.70 -1.75m lang, 30-35 jaar, kort, zwart haar, ongeschoren, Nederlands uiterlijk, versleten spijkerbroek, kort, zwart jack. De man sprak vloeiend Nederlands. Op 30 december kreeg een (eveneens) 87-jarige bewoonster van de Brederolaan bezoek van een man die zich voordeed als meteropnemer. Navraag bleek bij het energiebedrijf leerde dat er geen meteropnemer op pad was gestuurd. De bewoonster mist geen goederen. De politie adviseert om bij een vermoeden van oplichting aan de deur, door middel van babbeltrucs, direct melding te maken bij de politie via 0900-8844.

 Voor meer tips en adviezen klik hier.

Auto rijdt tegen vat – bijrijdster gewond

Raalte – Op maandagavond 3 januari 2010 vond aan de Wijheseweg een eenzijdig verkeersongeval plaats. Een auto, bestuurd door een 61-jarige man uit de gemeente Dalfsen, was op de Wijheseweg op een vat gereden. Het vat was afkomstig van een aanhanger en was vermoedelijk losgeschoten en uit de aanhanger gevallen bij het opdraaien van de Wijheseweg. De bestuurder van de auto met aanhanger was direct uitgestapt om de naderende bestuurder te waarschuwen maar de 61-jarige bestuurder kon het vat niet meer ontwijken. Beide airbags van de auto traden in werking waardoor de bijrijdster, een 63-jarige vrouw uit de gemeente Dalfsen, gewond raakte aan haar arm. Zij werd voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. Tegen de bestuurder van de auto met aanhanger zal proces-verbaal worden opgemaakt voor afvallende lading. (2011000864)

Artikel delen: