Hoe zo geen ijs meer om te schaatsen, pracht natuur ijs!

klei2.jpg

We kregen het gevoel dat ze alleen voor ons aan het vegen waren, geen mens te bekennen

WINDESHEIM – Er is daar nog volop ijs om te schaatsen of te stepsleeën.  U kunt daar nog kilometers uit de voeten. Ook vanavond is een gedeeltelijk verlichte en geveegde baan weer open. Maar ook morgen overdag is dat geen enkel probleem. We hebben de hele middag daar rond gescheurd maar geen centje pijn.

klei3.jpg

Het ijs op de kleigaten ligt volkomen uit de zon en in de luwte. Vorig winter heeft men daar maar liefst 50 dagen kunnen schaatsen. En volgens de ijsmeester, zou je er doorzakken, dan wordt je zeker niet nat tot de pielemosie, wat hij daar mee bedoelde dat die kleigaten zeer ondiep is. Dus daar kan niets gebeuren, al hoe wel het wel voor eigen risico is natuurlijk.

klei1.jpg

 

Het is daar geweldig mooi in de natuur. Toen we vanmiddag kwamen, waren ze machinaal de baan aan het vegen alweer voor vanavond. Gisteravond is daar ook volop geschaatst. Er kwam nog iemand kijken hoe de baan er bij lag, want die had er ook wel weer zin in.

klei4.jpg

Nu even schaatsen

Vanavond minimaal 50 baantjes en binnenkort naar de Weizenzee. Dan kunnen we hier mooi oefenen. Rowan wisselde het schaatsen af met de stepslee, dubbel genieten dus.

klei5.jpg

Deze foto is gemaakt vanuit de vogel uitkijkpost.

Dus als Dalfsenaren nog willen genieten vanavond en morgen, dan is de baan gewoon open. Het is maar een kwartiertje rijden vanaf Dalfsen.

klei6.jpg

http://www.herxen.nl/index%20TV.htm

Hoi Willy,

Bedankt voor je mailtje. Was het vandaag ook weer zo rustig?
Ik heb er zondagochtend geschaatst. Ik was er helemaal alleen. Het ijs was prima en het was mooi weer.
Als het eenmaal wat gedooid heeft denkt men veel te snel dat het gedaan is met schaatsen. Maar vaak is één nachtvorstje alweer genoeg om goed te kunnen schaatsen. En vaak op veel mooier ijs dan voor de dooi!
Groeten, Wim Dekker ijs en web beheerder

 

Artikel delen: