Regio Politie Persberichten van vrijdag 7 januari 2011

Verlichtingscontrole

Staphorst – Op donderdagochtend 6 januari werd op de Rijksparallelweg een verlichtingscontrole gehouden. Hierbij werden acht fietsers staande gehouden die de verlichting niet in orde hadden. Allen kregen proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw aangehouden voor mishandeling

Kampen – Een 52-jarige inwoonster van Kampen werd op donderdagmiddag 6 januari aangehouden voor mishandeling. De vrouw wordt er van verdacht een 39-jarige plaatsgenoot te hebben geslagen. De aanleiding voor de mishandeling is een relationeel conflict dat de beide betrokkenen al langere tijd met elkaar hebben. De vrouw werd ingesloten op het bureau. Daar werd proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

 

In onverzekerde auto

Steenwijk – De auto van een 34-jarige automobilist uit Steenwijk werd op donderdagmiddag 6 januari op het bureau van politie gestald. De auto bleek bij controle op de Meppelerweg niet verzekerd te zijn. Tegen de eigenaar werd proces-verbaal opgemaakt. Hij kan de auto binnen 14 dagen weer afhalen zodra de auto weer verzekerd is.

 

Rijbewijs ingevorderd

Zwolle – In de vroege ochtend van vrijdag 7 januari werd het rijbewijs van een 38-jarige automobilist uit Zwolle ingevorderd. De bestuurder viel op door zijn rijgedrag en werd gecontroleerd. Tijdens de controle bleek dat de bestuurder alcohol had genuttigd. Bij de ademanalyse aan het politiebureau haalde hij een score van 635 ug/l. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal voor het rijden onder invloed van alcohol.

 

Diefstal uit een geparkeerde bestelbus

Zwolle – Vermoedelijk in de nacht van 4 op 5 januari heeft er een inbraak plaatsgevonden in een bestelbus van een installatiebedrijf. De bestelbus stond geparkeerd in de Paasloostraat. Door een zijraam in te slaan kon er de bus worden betreden. Een grote hoeveelheid elektrisch gereedschap werd weggenomen waaronder accuboormachines en een decoupeerzaag. De waarde van de weggenomen goederen is onbekend.

 

Diefstal autoradio

Zwolle –Op donderdag 6 januari tussen 14.30 en 20.00 uur heeft er een autokraak plaats gevonden in de Kastanjestraat. Uit een geparkeerde personenauto werd een zijraam vernield en uit de auto werd de radio ontvreemd. De waarde van de autoradio is onbekend. De eigenaar van de auto heeft aangifte gedaan van diefstal.

(2011001799)

 Twee mannen aangehouden voor belediging/verstoring openbare orde

Deventer – In de nacht van woensdag 5 op donderdag 6 januari kreeg de politie een melding dat een man tegen een deur van een school stond te schoppen aan de Diepenveenseweg. Ter plaatse werd een man aangetroffen die aan de beschrijving van de melding voldeed. De man, een 20-jarige Deventenaar werd aangesproken en reageerde opgefokt. Een andere man, een 42-jarige Deventenaar, bemoeide zich er mee bleef zich hinderlijk gedragen en schreeuwen en beledigde de agenten. Deze man werd aangehouden. Daarop ging de 20-jarige Deventenaar in verzet en uitte ook beledigdende taal waarop hij ook werd aangehouden. Een 42-jarige vrouw uit Deventer bemoeide zich ook met de aanhoudingen en uitte ook beledigende taal. Ook zij werd aangehouden.

 

Man aangehouden voor bedreiging

Deventer – Op donderdagochtend 6 januari werd aan de Havezatelaan een 45-jarige man uit Deventer met zijn auto staande gehouden omdat hij geen autogordel droeg. Bij het uitschrijven van de bekeuring werd de man agressief en wilde hij op een gegeven moment weg rijden. Dit werd door de politie voorkomen door de deur van de auto geopend te houden. Hierop werd de man zeer boos en bedreigde de politieagent. De man werd aangehouden.

 

Twee mannen aangehouden voor mishandeling

Deventer – In de nacht van donderdag 6 op vrijdag 7 januari kreeg de politie een melding van een vechtpartij bij een horecagelegenheid aan de Brink. Ter plaatse werd een 41-jarige Deventenaar aangetroffen die een hoofdwond had en glasscherven in zijn gezicht. Hij zou zijn geslagen en geschopt in het gezicht door twee personen. Deze personen werden niet meer in de horecagelegenheid aangetroffen maar in een aangrenzend pand. Zij deden echter de deur niet open. Hierop werd door de politie de deur geforceerd en werden een 39-jarige Deventenaar en een 44-jarige man uit Vaassen aangehouden.

 

Man aangehouden voor mishandeling

Raalte – Een 24-jarige inwoner van Raalte werd op vrijdagochtend 7 januari aangehouden in zijn woning. De man wordt er van verdacht eerder in de nacht zijn 23-jarige vriendin te hebben mishandeld. Deze wist na de mishandeling de woning te ontvluchten. De vrouw deed aangifte van mishandeling. De man werd ingesloten op het bureau. Daar werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Artikel delen: