Jeugdbrandweer gemeente Dalfsen

DALFSEN – De jeugdbrandweer is al gestart in januari 2008 met 12 leden. Momenteel zijn er 15 leden van 12 t/m 18 jaar oud.  De jeugdbrandweer is opgesplitst in 2 groepen: junioren (12 t/m 16 jaar) en aspiranten(17 en 18 jaar). De jeugd leert aan de hand van opdrachten die ze in teamverband of zelfstandig uitvoeren, wat te doen bij brand in en om het huis.

 

Ze leren hoe brandweermateriaal gebruikt moet worden, hoe eerste hulp moet worden verleend bij ongevallen en hoe een brand voorkomen kan worden. Tijdens deze avonden wordt het leerboek Jeugdbrandweer van het Nederlands Instituut Fysieke Veiligheid (NIFV) gebruikt. Het is de bedoeling dat in een prettige en vriendschappelijke sfeer serieus en gedisciplineerd gewerkt wordt. Daarnaast neemt de jeugdbrandweer jaarlijks deel aan een aantal wedstrijden waarbij gestreden wordt tegen andere jeugdbrandweerkorpsen en er wordt een jeugdkamp georganiseerd. Voor de jeugd uit de kernen in de gemeente Dalfsen wordt vervoer geregeld van en naar de brandweerposten binnen de gemeente Dalfsen tijdens de oefenavonden. De jeugdbrandweer oefent iedere week op dinsdagavond. De locatie is wisselend in Dalfsen, Nieuwleusen en Lemelerveld. De oefenavonden worden door 4 mensen begeleid. Er is een Tankautospuit beschikbaar voor de jeugdbrandweer, waarmee ze kunnen oefenen.

Het voertuig is een Mercedes Benz, type 1120, code TAS 2078.

De jeugdbrandweer dient als kweekvijver voor de reguliere brandweer.Momenteel is het maximum aantal leden (15) bereikt. Er is inmiddels een kleine wachtlijst. De jeugd kan zich aanmelden via onderstaand e-mailadres: brandweer@dalfsen.nl

Artikel delen: