Regio Politie Persberichten van zaterdag 8 januari 2011

Zonder rijbewijs en met alcohol

Nieuwleusen – Op de Pr. Bernhardlaan is in de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 januari een 17-jarige jongen uit Nieuwleusen aangehouden. De jongen zat achter het stuur van een auto en bleek te hebben gedronken. Bij controle bleek dat hij pas 17 was en dus niet in het bezit van een rijbewijs. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Rijbewijs ingevorderd van beschonken automobilist

IJsselmuiden – In de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 januari is aan de Grafhorsterweg een 20-jarige automobilist uit Genemuiden aangehouden voor rijden onder invloed. De man was met zijn auto de sloot ingereden. Hij blies 465 ug/l. Aangezien hij beginnend bestuurder is, is zijn rijbewijs ingevorderd. Er is proces-verbaal opgemaakt.

(2011002141)

 Bedrijfsinbraak

Genemuiden – In een bedrijfspand aan de Sisalstraat is vrijdagavond 7 januari ingebroken door nog onbekende(n). Via het verbreken van een ruit kwam men binnen. Hier is een hoeveelheid geld weggenomen. De politie heeft een nader onderzoek ingesteld.

(2011002155)

 Rijbewijs ingevorderd van drankrijder

Witte Paarden – Op de Steenwijkerweg is in de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 januari een 24-jarige automobilist uit Zwartsluis aangehouden wegens rijden onder invloed. De man viel op door zijn slingerende rijgedrag. Hij blies 645 ug/l. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg de man een proces-verbaal.

(2011002142)

 Verkeerscontrole weg voor aanwonenden en landbouwverkeer

Zwolle – Op de Kanaalweg / Nieuwe Wetering heeft de politie vrijdagmiddag 7 januari een verkeerscontrole gehouden, omdat deze weg alleen bestemd is voor aanwonenden en/of landbouwverkeer. Vaak wordt deze weg ook door anderen gebruikt. Er zijn zeven bestuurders geverbaliseerd.

(2011002025)

 

Valse kentekenplaten, onverzekerd en geen APK

Dedemsvaart – Aan de Langewijk is vrijdagochtend 7 januari een 54-jarige man uit Dedemsvaart aangehouden. De man reed in een auto met een geschorst kenteken achter de politie. De verdachte gaf aan dat de auto was ingevoerd uit Duitsland en dat hij er kentekenplaten van een andere auto had opgedaan. Ook was de auto onverzekerd en niet APK gekeurd. De man kreeg hiervoor drie processen-verbaal.

(2011001969)

 4-jarig jongetje gewond

Balkbrug – Op een boerderij in Balkbrug is vrijdagmiddag 7 januari een 4-jarig jongetje ernstig gewond geraakt door een ongeval met een bedrijfsmachine. Het slachtoffertje is in zorgelijke toestand opgenomen in het ziekenhuis in Zwolle. Er is slachtofferhulp ingeschakeld voor de familie en andere aanwezigen.

(2011002070)

Jongen aangehouden voor vernieling

Dedemsvaart – Aan de Hoofdvaart is vrijdagavond 7 januari een 17-jarige jongen uit Dedemsvaart aangehouden voor vernieling. De jongen was in gezelschap van meerdere jongens en had een ruit van een bushokje vernield. Er is proces-verbaal opgemaakt en de verdachte is doorgestuurd naar bureau HALT.

(2011002123)

Vijf aanhoudingen tijdens vechtpartijtjes en opruiingen

Deventer – Op de Brink zijn in de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 januari vijf personen aangehouden tijdens diverse vechtpartijtjes en opruiingen. Een 19-jarige man uit Amsterdam ZO werd aangehouden voor mishandeling omdat hij meerdere keren willekeurige mensen in een groep in het gezicht sloeg. Twee mannen van 19 en 21 jaar uit Deventer zijn aangehouden voor belediging. Twee andere mannen van 18 jaar uit Deventer zijn aangehouden voor belediging en het niet voldoen aan een bevel of vordering. Tegen alle verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

(2011002152/2154/2157/2160)

 Beschonken automobilist rijdt tegen stilstaande auto

Deventer – Op de Leonard Springerlaan is vrijdagavond 7 januari een 40-jarige automobilist uit Deventer aangehouden. De man was onder invloed van alcohol tot twee keer toe tegen de achterzijde van een andere auto aan gebotst. Deze andere automobilist stond stil voor een rotonde. De verdachte blies 685 ug/l. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt.

(2011002081)

 Alcoholcontroles

Deventer – Vrijdagavond werden op diverse plekken in Deventer en Schalkhaar alcoholcontroles gehouden. Dit gebeurde aan de Goudwesp (Vliegend Hert), de Oosteriklaan en de Nico Bolkesteinbrug te Deventer en aan de Oerdijk te Schalkhaar. In totaal werden 258 blaastesten afgenomen. Vier bestuurders hadden teveel gedronken. Zij kregen hiervoor een proces-verbaal.

(2011002122)

 Trailer gekanteld

Raalte – Op de Ommerweg (N35) is vrijdagmiddag de trailer van een vrachtwagen gekanteld. Daarbij is tevens een lichtmast omver gedrukt. Op de trailer lag steigermateriaal. Een bergingsbedrijf heeft de trailer weggehaald en het verkeer is door de politie enige tijd geregeld.

(2011002066)

Artikel delen: