Buitenschoolse Kinder opvang gestart bij “de Kleine Kornuiten”

kornuiten_1.jpg

DALFSEN – H.G. was vanmiddag ook nog even bij kinder opvang “De Kleine Kornuiten “bij ons aan de Hofmanssteeg. Daar is maandag gestart met de buitenschoolse opvang. De kinderopvang draait al sinds Oktober boven verwachting. Karla Noordman heeft zelf even een stukje geschreven voor Dalfsennet.nl.

kornuiten_2.jpg

BUITENSCHOOLSE OPVANG VAN START OP AGRARISCHE KINDEROPVANG DE KLEINE KORNUITEN; Maandag 3 januari  heeft naast de kinderopvang, ook de BSO (buiten schoolse opvang) haar deuren geopend bij “de Kleine Kornuiten”. 

De hele maand januari staat in het teken van NIEUW. Iedereen moet elkaar en de BSO leren kennen.

kornuiten_3.jpg

In de eerste week hebben alle kinderen een rondleiding gehad van “Boer Ronald” op de boerderij. Aandachtig werd er geluisterd naar het verhaal over de boerderij. Vele vragen werden gesteld.De kinderen gingen enthousiast naar huis en hebben iedere dag zin om weer te komen.

Buiten spelen op een ruim buiten terrein, fietsen met skelters, de konijnen en poezen aaien. Kortom genoeg te beleven voor de kinderen.In het voorjaar wordt er een kas voor de kinderen geplaatst zodat ze hun eigen groente en fruit kunnen kweken. Er zal een trampoline geplaatst worden een veldje om te voetballen zal aangelegd worden. U ziet, nog plannen genoeg!

kornuiten_4_2.jpg

Naast de Buitenschoolse Opvang (ca. 16-20 kinderen ) heeft De Kleine Kornuiten ook twee groepen kinderopvang (0-4jaar, maximaal 12 kinderen per groep).

De Kleine Kornuiten is iedere werkdag geopend (52 weken per jaar) van 7.30-18.30uur.

De BSO is iedere werkdag geopend vanaf 11.30 en ik vakanties vanaf 7.30uur.

Ouders kunnen naar wens vervroegde/verlengde opvang aanvragen.Bij “De kleine Kornuiten” kunnen kinderen als extra service genieten van een warme maaltijd.

Voor uw kind heeft de warme maaltijd bij “De Kleine Kornuiten” als voordeel dat het in de groep verschillende smaaksoorten leert waarderen. Dat gaat heel vanzelfsprekend, immers: alle kinderen in de groep eten hetzelfde.

Hoewel warm eten op een kindercentrum nog niet vanzelfsprekend is, biedt het veel voordelen voor zowel ouders als kinderen. Na een drukke werkdag is het prettig om te weten dat je kind al heeft gegeten. Daardoor verdwijnt het stressmoment rond de avondmaaltijd en is er meer tijd om nog iets leuks te gaan doen.Kortom; Agrarische kinderopvang De Kleine Kornuiten voor kinderen van 0-13 jaar, waar

huiselijkheid, individuele aandacht, rust, respect en  ruimte centraal staan!!www.dekleinekornuiten.nl

 

Artikel delen: