Treinstel steekt weg over, spoorbomen blijven gewoon open.

sboom1.jpg

DALFSEN – We wisten al dat door de overvolle treinen in de spits bij Dalfsen onveilige situaties ontstaan. Het is niet de eerste keer dat bij Dalfsen na het inladen van wat ik meen de veewagons het onderstel bezwijkt en in enkele gevallen in brand vliegt.

sboom2.jpg

Los van de enorm oude treinstellen welke op het traject Zwolle-Emmen rijden kan ik niet zeggen dat ze qua uitstraling, te denken valt aan graffiti, er op vooruit gaan. Zaterdag echter trof ik een hopelijk zeldzame niet werkende veiligheidsmaatregel aan.

sboom3.jpg
Daar komt ie aan en er waren echt geen verkeersregelaars!

Hoe vaak we ook zonder te kijken een spoorwegovergang over scheuren, het blijkt toch dat de techniek het wel eens laat af weten. De spoorbomen werkten vanochtend simpelweg niet op de Heinoseweg! De trein reed weliswaar stapvoets, maar toch bleef het een vreemd gezicht! Foto’s en inzending Robert B.

spooe1.jpg

Nu we het toch over het spoor hebben:  Een waarschuwinglicht staat nog steeds op de plek waar eerder de weg langs liep. Ze zijn vergeten die paal te draaien omdat nu de weg anders loopt. Prorail weet daar van (al een jaar) Dus dat zal nog wel een paar jaar zo blijven.

Artikel delen: