USV verwelkomt Jesse Marsman als 400e lid!

jesse_marsman_400e_lid.jpg
Jesse Marsman het 400e lid van USV 

Nieuwleusen – “Een unieke gebeurtenis in het bestaan van de vereniging” was de aankondiging van het 400e lid door voorzitter Peter Meijerink tijdens de goed bezochte nieuwsreceptie van de voetbalvereniging.

 Op 17 november 1979 werd door toenmalig voorzitter en erelid Jan Borgers Oskar Krul als 300e lid gepresenteerd en nu konden jeugdvoorzitter Jan Hamers en bestuursverantwoordelijke Henk Wink F-pupil Jesse Marsman als 400e lid verwelkomen.

De vereniging werd met name de afgelopen jaren verrast door een bovengemiddelde aanwas van leden. Zo’n groei roept volgens de voorzitter ook weer andere vragen op. Het 3e veld, een trainingsveld met wedstrijdafmetingen, is naar verwachting in het voorjaar definitief bespeelbaar maar mogelijk zijn er ook nieuwe kleedkamers en een opslagruimte nodig. Ook een door veel leden gewenste personenlift staat hoog op het verlanglijstje van de vereniging.

Meijerink sprak de nodige zorg uit over de ontwikkelingen binnen het zondagamateurvoetbal in de regio. “Veel te vaak hebben we de afgelopen jaren in onze directe omgeving gezien dat, vooral in de wat grotere plaatsen, verenigingen de stap met hun prestatieve seniorenteams naar de zaterdag hebben gemaakt of moesten maken. Bij een aantal van die clubs wordt er zondags uitsluitend nog met recreatieteams gevoetbald” aldus de preses. Om extra aantrekkingskracht van eigen talentvolle jeugdleden maar ook van nieuwe leden te behouden zal het 1e elftal op niet al te lange termijn en Meijerink denkt dan al aan het seizoen 2011-2012 op een hoger amateurniveau moeten gaan acteren. Hij is van mening dat USV moet strijden voor behoud van kwalitatief en prestatief zondagvoetbal in deze contreien en heeft er geen probleem mee als voetballers uit de omringende plaatsen de keuze voor USV maken omdat ze in hun eigen woonplaats niet meer op een redelijk amateurniveau kunnen voetballen. Daar liggen volgens de voorzitter ook kansen voor de vereniging. “De jeugd van USV zal op alle fronten gestimuleerd moeten worden om naast het sportieve en recreatieve aspect voor de prestatie te gaan en het uiteindelijke einddoel van een talentvolle jeugdspeler zal toch de 1e seniorenselectie moeten zijn.” Meijerink vindt dan ook niet dat de selectie een “vreemdelingenlegioen” moet worden maar volgens hem moet daar altijd een goede balans in gevonden kunnen worden.

Naast het de laatste jaren gezamenlijk optrekken in het gehele traject van het Middengebied prees de voorzitter in zijn speech ook nog de prima samenwerking en verstandhouding met buurvereniging s.v. Nieuwleusen.  

Artikel delen: