Regio Politie Persberichten van zondag 9 januari 2011

Getuigenoproep beroving

Zwolle – Op het fietspad van de Zwarteweg richting het centrum is zaterdagavond 8 januari rond 18.30 uur een 17-jarige jongen uit Zwolle beroofd van zijn mobiele telefoon. De jongen was op de fiets toen er een man naast hem kwam fietsen die probeerde zijn telefoon af te pakken. Uiteindelijk duwde de verdachte de jongen van zijn fiets en bedreigde hem.

Hierop ging hij er met de telefoon vandoor. Het signalement van de verdachte luidt als volgt: donkere huidskleur, zwart kroeshaar, bol gezicht, brede neus, ringbaardje, 1.75/1.78 meter lang, breed postuur, 20 a 25 jaar oud, baseballcap (kleuren blauw, groen en zwart), zwarte jas, lichte spijkerbroek. Getuigen van de beroving of mensen die aanslaan op het signalement worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

16-jarige jongen aangehouden voor belediging

Kampen – In de Hofstraat is in de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 januari een 16-jarige jongen uit Kampen aangehouden voor belediging. De jongen had in het centrum meerdere malen de politie beledigende taal toegeschreeuwd. Er is proces-verbaal opgemaakt. (2011002359)

 Man aangehouden voor mishandeling en vernieling

Zwolle – Aan de Van der Grondenmarke is zaterdagmiddag 8 januari een 37-jarige Zwollenaar aangehouden voor het mishandelen van een 65-jarige vrouw uit Zwolle en voor vernieling. De man beweerde dat hij zich bedreigd voelde door de honden van het slachtoffer die over de afgelopen maanden meerdere keren tegen hem geblaft zouden hebben. Vrijdagmiddag op straat zou dat weer het geval zijn geweest, waarop de man verhaal is gaan halen bij de vrouw. Na aanbellen, verschafte hij zich ongevraagd toegang tot de woning en zou vervolgens de bewoonster mishandeld hebben. Toen hij weer wegging vernielde hij de ruit van de voordeur. De hevig geschrokken vrouw alarmeerde de politie, waarop de man een eindje verderop kon worden aangehouden. Er is proces-verbaal opgemaakt. (2011002262)

 

Aangehouden voor huiselijk geweld

Zwolle – Bij een woning in Zwolle-Zuid is zaterdagavond een 26-jarige Zwollenaar aangehouden voor huiselijk geweld. De man had zijn 20-jarige ex-partner mishandeld na een ruzie over de verdeling van goederen. De man is aangehouden en aan beiden zal een hulpverleningstraject worden aangeboden. (2011002329)

  Aangehouden met harddrugs

Hardenberg – Bij een horecagelegenheid aan de Jan Weitkamplaan is door de beveiliging in de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 januari een 20-jarige man uit Westerhaar-Vriezenveensewijk aangehouden voor het in bezit hebben van harddrugs. Deze zijn in beslag genomen en er is proces-verbaal opgemaakt. (2011002389)

 Rijbewijs ingevorderd en drie processen-verbaal

Deventer – Op de rotonde van het Noorderplein is in de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 januari een 44-jarige man uit Twello aangehouden voor rijden onder invloed. De man was op zijn snorfiets weggereden op de Brink. Daar is het niet toegestaan om te rijden. Toen de man een stopteken van de politie kreeg, negeerde hij dit en ging ervandoor. Hij kon op de genoemde rotonde worden staande gehouden en moest blazen. Dit resulteerde uiteindelijk in een uitslag van de ademanalyse van 685 ug/l. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd. Hij kreeg tevens drie processen-verbaal: voor rijden onder invloed, rijden op de Brink en het negeren van een stopteken. (2011002388)

 Aangehouden voor openbare dronkenschap

Deventer – Bij een horecagelegenheid in de Bagijnenstraat is in de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 januari een 53-jarige man uit Diepenveen aangehouden voor openbare dronkenschap. De man was door personeel de gelegenheid uitgezet, maar bleef zich vervelend gedragen. Hij werd overgedragen aan de politie, waarbij hij al schreeuwend tekeer bleef gaan. Hij is ter ontnuchtering ingesloten en kreeg een proces-verbaal. (2011002340)

 Aangehouden voor bedreiging en belediging

Deventer – Aan de Grote Overstraat is in de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 januari een 19-jarige man uit Deventer aangehouden voor bedreiging c.q. belediging van de politie. De man had ruzie gehad op straat en stond hierbij te schreeuwen. Nadat hij daar op was aangesproken en zijn weg vervolgde, begon hij van een afstand de politieagenten te bedreigen en te beledigen. Er is proces-verbaal opgemaakt. (2011002386)

 Openbare dronkenschap en niet tonen ID-bewijs

Deventer – Op de Brink is in de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 januari een 29-jarige man uit Deventer aangehouden voor openbare dronkenschap en het niet kunnen tonen van een ID-bewijs. De man liep zwalkend en over de Brink en zou met allerlei mensen ruzie zoeken. Omdat hij zich niet kon legitimeren is voor beide overtredingen proces-verbaal opgemaakt. (2011002391)

Actuele dossiersGeen dossiers aanwezig

landelijke dossiersGeen dossiers aanwezig

Artikel delen: