Loes Adegeest naar NK-junioren

loesnk.jpg

 DALFSEN – Afgelopen zaterdag heeft Loes Adegeest uit Dalfsen zich in Deventer geplaatst voor het NK allround voor junioren, in Hoorn. Op zwaar ijs en met veel wind voelde Loes zich in haar element op haar thuisbaan. Met een 4de plaats op de 500 meter en een fraaie 2de plaats op de 1500 plaatste zij zich als derde van alle C-rijdsters van Noord-Oost Nederland voor het NK op 5 februari.

Plaatsgenote Tessa Lucas plaatste zich niet direct, maar mag met een slechte start op de 500 en een 17de plaats in het eindklassement wel voor een herkansing naar de landelijke selectiedag in Haarlem.

Weer succes marathonrijdsters Stokvisdennen

Bij de derde en laatste wedstrijd voor de regionale competitie om de FlevOBokaal zijn marathonschaatsters Sharon Hendriks uit Lemele en Kimberly van den Berg uit Nieuwleusen op een mooie derde en vierde plaats geëindigd. Sharon werd daarmee fraai derde in het eindklassement, terwijl Kimberly, vlak na een blessure, zelfs het eindklassement wist te winnen! Beide schaatsters hebben zich met deze prestaties geplaatst voor de Talenten Trophy op de Weissensee.

Artikel delen: