Treinen gaan stapvoets langs Dalfsen: treinongeval?

spooron0.jpg

DALFSEN – De hele middag rijden de treinen stapvoets over de spoorweg overgang ”Vidal” over de Poppenallee in Dalfsen. Daar heeft zich vandaag een vermoedelijk ongeval voorgedaan.  Een verlichtingspaal ligt er nog uit, hoewel er al weer een nieuwe naast ligt. Ook het nodige glas is één van de bewijzen, dat het goed raak is geweest. Later blijkt dat gladheid in de morgen het probleem is geweest.

spooron1.jpg

Iets verderop hangt nog een auto deels boven de spoorsloot. Deze auto heeft echter geen zichtbare schade. De treinen rijden stapvoets bij de overweg, omdat een deel van de verlichting er daar uit ligt, en de machinist claxonneerde zelfs nog even voor de kijkers van Dalfsennet.  (Of zal hij ook een van de trouwe lezers zijn)

spooron2.jpg

spooron3.jpg

spooron4.jpg
Het is was niet helemaal duidelijk van er die morgen  is gebeurd.

spooron5.jpg

spooron6.jpg

spooron7.jpg

Ook zaterdag waren er al wat problemen met een spoorwegovergang. Maar toen aan de andere kant van het station.

sboom3.jpg

Deze foto is van zaterdag gemaakt voor Dalfsennet.nl door Robert. Hier steekt plotseling een trein de Heinoseweg over, zonder dat de spoorbomen dicht gingen. Er waren ook geen verkeersregelaars. De fotograaf / automobilist stond wel even raar te kijken. lees het hele bericht hierover op: https://dalfsennet.nl/news.php?item.1360.1

Daar gingen de spoorbomen over de Heinoseweg niet dicht toen er een trein naderde. Daar hebben we zelfs foto’s van ingezonden gekregen. Ook de stentor vond dit wel een interessant artikel en zal dat ook vermoedelijk in hun krant gaan plaatsen morgen of overmorgen . Hopelijk krijgt de vechtdal-editie nu een paar pagina’s extra.

Artikel delen: