Van PVV mag (moet) Politiebureau in Dalfsen blijven.

PVV-lijsttrekkers Provinciale Staten bekend . DEN HAAG – De PVV heeft maandag lijsttrekkers voor de Provinciale Statenverkiezingen in Zuid-Holland en Overijssel bekendgemaakt.  Partijleider Geert Wilders presenteerde maandag in Enschede Edgar Mulder (49) als de nieuwe lijsttrekker voor de PVV in Overijssel.

Mulder stond op plaats 30 op de PVV-lijst voor de verkiezingen van de Tweede Kamer vorig jaar. Wilders meent dat Overijssel stiefmoederlijk wordt behandeld door Den Haag. ”Geen snoepreisjes meer, geen asielzoekerscentra, geen minaretten: wij willen Overijssel bevrijden”, zei hij.

Mulder maakte maandag enkele statements. Zo vindt hij dat de ingrijpende verbouwing van museum de Fundatie in Zwolle gestopt moet worden en wil hij een streep halen door de plannen voor een nieuwe moskee in Kampen.

Cameratoezicht

De nieuwe lijsttrekker bepleitte tevens cameratoezicht in alle bussen van het streekvervoer en de terugkeer van politiebureaus in kleine kernen.

De 49-jarige Mulder woont in Zwolle en verliet in 2005 de VVD. Wilders omschreef hem als een groot politiek talent.

HernandezTweede Kamerlid Marcial Hernandez staat op plaats 4 van de kandidatenlijst van Overijssel. Hij was een van de opstellers van deze lijst. De Kampenaar zei zijn Kamerlidmaatschap te willen combineren met het Statenlidmaatschap.

Dat hij niet de lijsttrekker is geworden, heeft onder meer te maken met zijn werkzaamheden in Den Haag.

Volgens Hernandez heeft een aantal Overijsselse partijen informeel al te kennen gegeven niet met de PVV te willen besturen. ”Maar de verkiezingsuitslag bepaalt.”(bron ANP)

Artikel delen: