Collegasite de sukerbiet is weer terug

LEMELERVELD – Sinds 25 februari  was het stil op de site van www.sukerbiet.nl. De trouwe lezers konden alleen maar staren naar een rouwadvertentie van Jan Duerink, de oprichter van deze site en het laatste bericht: Beste bezoekers,

Wegens het plotselinge overlijden van de beheerder van deze website zullen er voorlopig geen updates op deze site te zien zijn tot nader bericht..

Jarenlang konden we genieten van zeer actuele zaken in ons dorp en enorme series foto’s. Jan was bijna net zo snel als de brandweer ter plaatse. Hij kende iedereen en iedereen kende Jan. Tot ver buiten het dorp werd zijn nieuws gevolgd. Het was technisch niet mogelijk om de site www.sukerbiet.nl zomaar voort te zetten, vanwege allerlei links etcetera. In overleg met de familie is daarom besloten om voorlopig onder een andere naam, www.lemelerveld.org, het elementaire nieuws te brengen.  Gerbrand Jansen, Erik van Zijl, Betsy Ramerman en Marcel Zwakenberg kwamen met het plan te trachten www.sukerbiet.nl voor het dorp te behouden.Daarna heeft Marcel Zwakenberg van het Lemelerveldse automatiseringsbedrijf Cariama IT www.lemelerveld.org opgezet en vorm gegeven, en 10 maanden lang van nieuws voorzien. De redactie is dan ook erg blij dat www.sukerbiet.nl de komende jaren op de ondersteuning van Cariama IT kan blijven rekenen.Ondertussen zijn het Kulturhus en Plaatselijk Belang  eigenaar geworden van de site, op hun initiatief is er een oproep gedaan voor nieuwe redactieleden. Het resultaat is dat er per 1 januari een groep van zeven leden de Sukerbiet-site in de lucht zal houden.  De nieuwe redactie bestaat uit personen in de leeftijd van 17 tot 71 jaar en is dus een gemêleerd gezelschap. De redactie zal u op eigen wijze op de hoogte houden van het reilen en zeilen van ons dorp en omstreken. Getracht wordt om steeds zo snel mogelijk de actuele informatie op de site te krijgen, al zijn het vrijwilligers die ook hun dagelijkse beslommeringen hebben. Verder doet de nieuwe redactie een beroep op iedereen in het dorp om copij te sturen. Een leuke foto, een stukje tekst, een belletje als er ergens iets staat te gebeuren; alles helpt om deze site weer tot een succes te maken. En natuurlijk doen we een beroep op iedereen om vanaf nu de startpagina van uw computer weer te zetten op: http://www.sukerbiet.nlDe redactie wenst u alvast veel leesplezier. En dalfsennet.nl wensen jullie heel veel succes met de voortzetting van de site. Ongetwijfeld komen we elkaar wel ergens tegen, evenals met Jan Duerink waar we een prettige samenwerking mee hadden.

 

Artikel delen: