Aanwonende zandwegen kunnen zelf ook veel doen

modder1.jpg

DALFSEN – Aanwonende van zandwegen kunnen ook heel simpel zelf wat doen. Zorg dat het water van de weg af kan. Dat is heel simpel door in de berm met een schop een afwatering te maken. Als het water van de weg af is, droogt die weg  uiteraard ook veel sneller.

modder2.jpg

En doe niet wat je ziet bij sommige automobilisten: rij zo hard mogelijk door de modder. Soms zie de modder metershoog opspuiten. Dat betekent al dat zand wat je er uitrijdt weer nieuwe knipgaten. Dus juist weer een verslechtering. Rij dus heel rustig door de plassen.

modder3.jpg

 

De grond onder de plassen is altijd hard, anders wilde het water wel weg. Het simpelste is om de gemeente te bellen, maar reken er maar niet op dat die gaan komen. Ze gaan echt niet in de modder aan het roeren, daar zou het alleen maar slechter van worden.

modder0.jpg

 

Dus pak zelf de schop ter hand, beschouw met maar als een beetje burenplicht, en aan de slag. Lekker gezond in de buiten lucht. Je staat versteld wat je in een half uurtje kan bereiken.

 

modder5.jpg

Als dank voor mijn inzet werd ik nog lekker even natgespoten door vermoedelijk een stadse automobilist die absoluut geen verstand van zandwegen heeft. Ik zat tot aan de oren onder de modder, niet even stoppen, dus ook geen sorry. Nog bedankt hé. Nooit geweten dat je als Dalfsennet ook nog mensen moest gaan opvoeden.

Artikel delen: