Paniekzaaierij over ‘Verkeerschaos’

16012011vp2.jpg

Dalfsen wil een veiliger situatie voor fietsers in de omgeving van de Vechtbrug. Maar willen fietsertjes dat ook? Die lappen toch alle regels aan hun laars?

De verkeerssituatie rond de brug is natuurlijk niet optimaal maar als ik allerlei oplossingen bekijk dan zal het er niet veel beter op worden. Gelukkig heeft de gemeente een duur bureau ingehuurd om de situatie in kaart te brengen. Weggegooid geld! Ga er eens een kijkje nemen en je komt (zelfs als leek) al snel tot een oplossing die ook niet gaat werken.

Tot op heden is er niks ernstigs gebeurd op die locatie. Natuurlijk moet je ook niet wachten totdat er iets ernstigs gebeurt maar het plan om de ‘Duitse’ kant van het fietspad te sluiten slaat absoluut nergens op! Het probleem wordt dan alleen verlegd want men moet toch ergens die weg oversteken. Persoonlijk zou ik er voor kiezen om de oversteek tusen Dalfsen en het station zo`n 50 meter op te schuiven. Dan kun je van beide kanten goed zien of er autootjes aankomen en veiliger oversteken. In de huidige situatie moet u in een binnenbocht flink uitkijken voordat u oversteekt.

Fietsertjes die vanuit de stationsrichting Dalfsen in moeten kunnen er op dit punt voor kiezen om over te steken of niet. Fietsers die naar het industrieterrein moeten hoeven niet over te steken en kunnen over de brug gewoon rechts aanhouden….

16012011c.jpg

Over een andere plek in Dalfsen, waar de truck op bovenstaande foto ook meerdere keren per dag te zien is, maakt de gemeente zich overigens absoluut geen zorgen. Daar is nl (ook) nog nooit wat gebeurd. Mede dankzij het superieure speurwerk van Gemeentebelangen (meten als het bedrijf plat ligt) blijft de Gernerweg open voor fietsertjes. De situatie ter plaatse is zéér onoverzichtelijk maar er zijn tot op heden geen slachtoffers…

Als je, als gemeente, zo tegenover je bedrijven staat moet je zelf ook in die geest handelen! Er zijn bij de Vechtbrug geen slachtoffers gevallen dus er hoeft niets te gebeuren!

Artikel delen: