Negen podiumplaatsen Stokvisdennen

DALFSEN – Negen podiumplaatsen Stokvisdennen bij Gewestelijke Kampioenschappen. Schaatsers van de Stokvisdennen hebben bij het Gewestelijk Kampioenschap marathonschaatsen in Deventer maar liefst zeven podiumplaatsen weten te bemachtigen! Bij de meisjes B-pupillen werd Anke Breunis uit Oudleusen knap 2de van Overijssel, terwijl Anouk Alberts uit Dalfsen vierde werd.

 Bij de jongens B-pupillen  zelfs twee 2de plaatsen; Mart Koggel uit Mariënheem voor Overijssel en Sven Tellegen uit Hattem voor Gelderland. Chantal Hendriks uit Lemele behaalde niet alleen een vierde  plaats bij de seniorendames, maar stond ook op 1 bij de dames junioren B! Het Overijsselse podium van de senioren dames was zelfs geheel gevuld met Stokvisdennenschaatsters. Op 1 stond Kimberly van den Berg uit Nieuwleusen, op 2 Sharon Hendriks uit Lemele en op 3 Chantal van Marle uit Dalfsen. Thies Frankema viel helaas en raakte geblesseerd aan zijn enkel.

Bij de Gewestelijke Kampioenschappen Super Sprint (2 x 100 en 2 x 300 meter) eindigden beiden op 1: Paulien Westerhof bij de dames senioren en Loes Adegeest bij de junioren-C. Beide rijdsters komen uit Dalfsen. Loes reed daarbij ook nog twee persoonlijke records en heeft nu op de 100 meter 11,86 seconden staan en op de 300 meter 28,22. Tessa Lucas, ook junior-C, werd 7de en reed een mooi pr van 29,26 op de 300 meter.

Artikel delen: