Regio politie van Persberichten van zondag 23 januari 2011

Groep jongens aangehouden voor vernielen verkeersborden

Lemele – Op zondagochtend 23 januari kreeg de politie melding dat een groepje jongeren verkeersborden aan het vernielen zijn op de Lemelerweg. Meerdere verkeersborden waren uit de grond getrokken of omgedraaid en ook enkele wildreflectoren waren van de paaltjes afgebroken. Zes  jongens van 17 en 18 jaar uit de gemeente Ommen zijn aangehouden wegens mogelijke betrokkenheid bij de openlijke geweldpleging. Voor nader verhoor zijn zij overgebracht naar het politiebureau. 

23-jarige Zwollenaar aangehouden voor beledigen politiemedewerker

Kampen – Op zondagochtend 23 januari is op de IJsselkade een 23-jarige Zwollenaar aangehouden voor het beledigen van een politiemedewerker. De man was onder invloed van alcohol en gedroeg zich recalcitrant. De man heeft ook een bekeuring gekregen voor openbare dronkenschap. (2011006554)Meer informatie? klik hier *

 Straat afgesloten na gaslek in woning

Kampen – De bewoners van een flat aan de Keulsestraat zijn zaterdagavond 22 januari door de brandweer geëvacueerd uit hun woningen vanwege een gaslekkage. Er was een gaslucht waarneembaar bij de flat. De Keulsestraat werd door de politie volledig afgezet. Er was een ambulance ter plaatse uit voorzorg. Een aantal medewerkers van de energiemaatschappij hebben het gaslek verholpen. Rond negen uur is de straat weer vrijgegeven en konden de woningen weer betreden worden. (2011006504)

 25-jarige man aangehouden voor uitdelen kopstoot

Kampen – Op zondagochtend 23 januari is op de Oudestraat een 25-jarige man uit IJsselmuiden aangehouden voor het uitdelen van een kopstoot aan een 18-jarige jongeman uit Kampen. Het tweetal had onenigheid over een fiets waarna er een kopstoot werd uitgedeeld. De 25-jarige man is overgebracht naar het politiebureau. (2011006579)

 Man bekeurd voor openbare dronkenschap en baldadigheid

Steenwijk – Op zaterdagavond 22 januari is op de Woldpromenade een 17-jarige jongen uit de gemeente Steenwijkerland aangehouden voor openbare dronkenschap en baldigheid. De beschonken jongen vond het nodig om onder andere tegen een spiegel aan te lopen. (211006520)

 21-jarige man aangehouden

Staphorst – Op zondagochtend 23 januari is een 21-jarige man uit Nieuwleusen aangehouden nadat hij op de Oude Rijksweg tegen een taxibus wilde trappen. De man heeft een bekeuring gekregen voor baldadigheid en voor openbare dronkenschap. (2011006528)

 20-jarige man aangehouden voor bedreiging

Zwolle – Op zondagochtend 23 januari is op de Jufferenwal een 20-jarige Zwollenaar aangehouden voor bedreiging. De man gedroeg zich recalcitrant en had even daarvoor een 45-jarige portier van een horecagelegenheid bedreigd. Hij is ingesloten op het politiebureau. De 45-jarige man heeft aangifte gedaan van bedreiging. (2011006548)

 Man aangehouden voor zware mishandeling

Zwolle – Op zondagochtend 23 januari is op het Grote Kerkplein een 23-jarige man uit Enschede mishandeld door een 24-jarige Zwollenaar. De 23-jarige man kreeg enkele klappen en trappen tegen zijn hoofd. Na een korte achtervolging kon de 24-jarige Zwollenaar op de Bloemendalstraat door de politie worden aangehouden en is ingesloten op het politiebureau. Het tweetal had eerder die avond in een horecagelegenheid wat woorden gehad waarop ze beiden de horecagelegenheid moesten verlaten. Op het Grote Kerkplein wilde de 24-jarige Zwollenaar verhaal halen bij het 23-jarige slachtoffer. De 23-jarige man heeft aangifte gedaan van de mishandeling. (2011006556)

 Man aangehouden voor beledigen politiemedewerker

Zwolle – Op zondagochtend 23 januari is op de Voorstraat een 23-jarige man uit de gemeente Oldebroek aangehouden voor het beledigen van een politiemedewerker. De man is overgebracht naar het politiebureau. (2011006573)

 Man aangehouden voor eenvoudige mishandeling

Zwolle – In een pand aan de Nijverheidstraat is een 28-jarige man uit Eindhoven aangehouden voor mishandeling. De man had even daarvoor een 40-jarige Zwollenaar meerdere malen in zijn gezicht geslagen. De 28-jarige man is overgebracht naar het politiebureau waar hij is ingesloten. (2011006498)

 20-jarige bekeurd voor baldadig gedrag

Hardenberg – Op zondagochtend 23 januari is op de Jan Weitkamplaan een 20-jarige man uit Hardenberg bekeurd voor baldadig gedrag nadat hij eerst een bermpaal in zijn hand had en vervolgens in de spoorbomen hing. (2011006607)

 Ruit taxi ingegooid, man aangehouden

Hardenberg – Op zondagochtend 23 januari is op De Brink een ruit van een taxi ingegooid met een bierflesje. Een 21-jarige man uit Hardenberg is aangehouden op verdenking van het vernielen van de ruit. De man is overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. (2011006545)

 Hennepknipperij opgerold, drie mannen aangehouden

Deventer – Op zaterdagochtend 22 januari is een hennepknipperij aan de Johannes van Vlotenlaan opgerold. Hierbij zijn drie mannen aangehouden wegens mogelijke betrokkenheid bij de hennepteelt. De politie kreeg zaterdagochtend de melding dat er vanuit een woning aan de Johannes van Vlotenlaan een sterke wietlucht waarneembaar was. Toen de politie arriveerde en een machtiging aanvroegen om de woning te betreden, sprongen aan de achterzijde van de woning drie mannen vanaf het balkon. Een politiemedewerker kon twee mannen van 25 en 34 jaar uit Deventer aanhouden. De derde man wist te ontkomen. Even later kon in de woning ook nog een 31-jarige man uit Deventer aangehouden worden wegens mogelijke betrokkenheid bij het vervaardigen van de softdrugs. In de woning zijn meerdere dozen met geknipte en ongeknipte henneptoppen aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. De drie mannen zijn ingesloten op het politiebureau. (2011006423)

 Automobilist onder invloed en zonder rijbewijs aangehouden

Deventer – Op zondagochtend 23 januari is op de Splithofstraat een 42-jarige automobilist uit Deventer aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol en het rijden zonder geldig rijbewijs. De man reed met hoge snelheid over de Ceintuurbaan waarna de politie hem achtervolgde en op de Splithofstraat controleerde. De man blies bij de ademanalyse 665 ug/l en was niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. (2011006523)

Meer informatie over alcohol in het verkeer? Klik hier.*

 Automobilist aangehouden voor bezit wapens

Deventer – Op zondagochtend 23 januari is op de Veenweg een 18-jarige automobilist uit Deventer aangehouden voor het bezitten van meerdere wapens. De automobilist kreeg een stopteken van de politiemedewerkers aangezien zijn knipperlicht het niet deed. Zichtbaar in de auto lagen een knuppel en een boksbeugel. Ook werd nog een mes aangetroffen. De man is aangehouden op de wet wapens en munitie. (2011006524)

 43-jarige man aangehouden voor belediging

Deventer – Op zondagochtend 23 januari is een 43-jarige Deventenaar op de Brink aangehouden voor het beledigen van een politiemedewerker. De man is overgebracht naar het politiebureau. (2011006526)

 Beginnend bestuurder onder invloed, rijbewijs ingevorderd

Deventer – Op zondagochtend 23 januari is op de Zandpoort een 23-jarige autobestuurder aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De beginnend bestuurder blies bij de ademanalyse 443 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. (2011006553)

 Wildplasser bekeurd

Deventer – Op zondagochtend 23 januari is op de Grote Overstraat een 19-jarige vrouw uit Deventer bekeurd voor wildplassen. Ook werd de vrouw, die eerder die avond al meerdere malen betrokken was bij meerdere kleine opstootjes, gevorderd de Brink te verlaten. De vrouw gaf geen gehoor aan deze vorderingen waarna zij is aangehouden wegens het niet voldoen aan bevel/vordering. (2011006565)

 Auto over de kop, bestuurder lichtgewond

Bathmen – Op zondagochtend 23 januari is een 20-jarige automobilist uit de gemeente Twenterand lichtgewond geraakt bij een aanrijding op de A1. De man is vermoedelijk in de linkerberm terechtgekomen, waarna hij vervolgens naar rechts corrigeerde, de macht over het stuur verloor en in de rechterberm meerdere malen over de kop sloeg. De man is uit voorzorg met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Er is een bloedproef afgenomen van de man. (2011006617)

 25-jarige man aangehouden voor eenvoudige mishandeling

Raalte – Op zondagochtend 23 januari is een 25-jarige man uit Raalte op de Kanaaldijk Oz aangehouden nadat hij een 24-jarige beveiliger van een horecagelegenheid had geslagen. De man sloeg de beveiliger van achteren op zijn hoofd in de discobus. Hierop is hij de bus uitgezet en is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. (2011006568)

 Autoruit vernield met krat bier, jongen aangehouden

Raalte – Op zondagochtend is op de Raalterstraat een autoruit vernield met een krat bier. Wegens mogelijke betrokkenheid bij deze vernieling zijn even later op de Heinoseweg vijf jongens van 14, 15 en 16 jaar uit Raalte aangehouden. Zij zijn voor nader verhoor meegenomen naar het politiebureau. Een 16-jarige jongen bekende dat hij het kratje bier door de achterruit had gegooid. De jongen wordt doorverwezen naar bureau Halt. De ouders zijn op de hoogte gebracht. De eigenaar van de vernielde auto heeft aangifte gedaan van vernieling. (2011006521)

Actuele dossiersGeen dossiers aanwezig

landelijke dossiersGeen dossiers aanwezig

Artikel delen: