Vervolg: Paniekzaaierij over ‘Verkeerschaos’

230111.jpg

Vorige week plaatste ik al een artikeltje over de aanpak van de oversteekplaatsen voor fietsertjes in de omgeving van de Vechtbrug. Dat artikel haalde zelfs de chauffeurskantine van Bel-Leerdammer! Op het prikbord hing namelijk de papieren versie van dit artikel

Die foto was echter slechts een deel van een grotere foto. Op onderstaande foto ziet u weer een ander deel van dezelfde foto! Aan de rechterkant van de foto is een gevaarlijk oversteekpunt voor fietsertjes. Daar heeft men alle aandacht op gericht. Aan de linkerkant is echter niets aan de hand! Daar worden de fietsers en voetgangers veilig beschermd door een simpel hekje…!? De gemeente heeft inmiddels een duur bureau ingehuurd om de situatie voor fietsertjes in kaart te brengen.

Ik denk dat de toeschouwers op de Vechtbrug meer gevaar lopen dan de fietsertjes aan de andere kant… Je hoort namelijk zelden dat een voertuig ‘in de binnenbocht’ schiet. Meestal vliegen ze uit de buitenbocht. Het kruispunt moet dus veiliger worden. Behalve als er wat te doen is op de Vecht?

230111a.jpg
Artikel delen: