Regio Politie Persberichten van maandag 24 januari 2011

Drie automobilisten bekeurd bij alcoholcontrole

Zwolle – Op zondagavond 23 januari is op de Wethouder Alferinkweg een alcoholcontrole gehouden. In totaal is van 290 automobilisten een blaastest afgenomen. Drie automobilisten bliezen boven de wettelijke toegestane grens. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Bedrijfsinbraak

Kampen – Aan de Eckertstraat is tussen vrijdagavond 21 januari 18.00 uur en zondagmiddag 23 januari 14.00 uur ingebroken bij een bedrijfspand. Men heeft zich vermoedelijk toegang verschaft tot het pand door een deur te forceren. Diverse gereedschappen werden weggenomen. Twee radiatoren en een cv-ketel werden eerst gedemonteerd en vervolgens weggenomen. Er is aangifte gedaan en de politie onderzoekt de inbraak. In hoeverre de diefstal in verband kan worden gebracht met de andere diefstal aan de Eckertstraat afgelopen week wordt eveneens onderzocht.

Heeft u iets opvallends gezien op deze locatie rond de genoemde tijdstippen of heeft u informatie wat kan helpen in het onderzoek naar de diefstallen, neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844 en vraag naar het politieteam Kampen.

(2011006659 / 2011006146)

 

 Man aangehouden bij ruzie

Zwolle – Op zaterdagavond 23 januari is er tussen een paar mannen een ruzie ontstaan op het Bachplein waarbij enkele klappen zijn gevallen. Twee mannen, een 42-jarige man uit Bulgarije en een 43-jarige man uit Roemenie hebben aangifte gedaan van mishandeling. Een 20-jarige man uit Roemenie is aangehouden omdat hij de 42-jarige man een klap had gegeven. Door wie de 43-jarige man geslagen is, is nog onbekend. Ook over de exacte toedracht van de vechtpartij is nog geen duidelijkheid.

(2011006498)

 Man aangehouden voor mishandeling

Zwolle – In een pand aan de Nijverheidstraat is een 42-jarige Zwollenaar aangehouden nadat hij een 50-jarige Zwollenaar had geslagen. De man is aangehouden voor mishandeling en overgebracht naar het politiebureau. De 50-jarige Zwollenaar heeft vermoedelijk een gebroken neus opgelopen en is voor behandeling naar het ziekenhuis gegaan.

(2011006707)

 Man aangehouden op verdenking van poging inbraak

Zwolle – Op zondagavond 23 januari is op de Ohmstraat een 22-jarige Zwollenaar aangehouden voor poging inbraak. De politie kreeg de melding van een getuige dat er op het bedrijventerrein aan de Ohmstraat een onbekende man op het terrein liep. In het toegangshek was een gat geknipt waardoor hij vermoedelijk het terrein is opgegaan. Politiemedewerkers en de politiehond troffen de onder een bus verstopte 22-jarige verdachte aan waarop hij werd aangehouden op verdenking van poging inbraak. De man is overgebracht naar het politiebureau waar hij is ingesloten.

(2011006714)

 Jongen aangehouden voor mishandeling

Deventer – Zondagmiddag 23 januari werd een 16-jarige jongen aangehouden voor mishandeling. De jongen had na een woordenwisseling zijn moeder geslagen. Hij werd voor nader onderzoek ingesloten. Voor de betrokkenen zal een hulpverleningstraject worden opgestart.

(2011006660)

 Twee jongens aangehouden voor brandstichting in caravan

Deventer – Dankzij getuigenverklaringen en aanvullend onderzoek konden maandagochtend 24 januari twee jongens van 12 en 15 jaar uit Deventer worden aangehouden voor brandstichting. De twee worden ervan verdacht op woensdag 17 november 2010 een caravan aan de Schapenzandweg in brand te hebben gestoken. Tegen de twee zal proces-verbaal worden opgemaakt. Justitie beslist over eventuele aanvullende maatregelen. Uiteraard zijn de verzorgers van de jongens in kennis gesteld.

(2010109381)

 Reeks vernielingen aan auto’s in Raalte

Getuigenoproep

Raalte – In de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 januari werden vernielingen gepleegd aan twaalf auto’s, die geparkeerd stonden tussen de Mettingenlaan en Raalte-Noord. In de meeste gevallen ging het om spiegels van de auto die eraf getrapt werden. Kort na de melding konden vier jongens aangehouden worden die in het gebied van de vernielingen gesignaleerd werden. Zij ontkenden echter iets te maken te hebben met de zaak en werden na verhoor heengezonden. De politie is op zoek naar getuigen die iets hebben gezien dat verband kan houden met de reeks vernielingen. U kunt het politieteam Salland bereiken via 0900-8844. Een anonieme melding kan gemaakt worden via 0800-7000.

(2011006571)

Artikel delen: