Automatiek voor scharreleieren

ei1.jpg

DALFSEN – RECHTEREN – Enige weken geleden zag ik op weg naar de Lemelerberg ter hoogte van de Venneweg in Dalfsen een bord staan met een verwijzing een scharrelei – automaat. Ik dacht dat moet ik onthouden. En vandaag heb ik de gelegenheid maar eens aangegrepen om daar iets meer van te weten te komen, dus gewoon de borden volgen.

ei2.jpg

Hier bij het volgend bord moet ik de weg af het erf op. Ik hoop alstublieft dat er niet een of ander hond los loopt, want dan ben ik zo weg. Als ik ergens de pest aan heb……………………….laat maar.

ei3.jpg

He, daar staat plotseling een houten blokhut met ook daar weer een bord. En toevallig komt er een nette Heer, keurig in pak, mij tegemoet lopen. Hij stelde zich netjes voor ik ben dhr. Vlastuin. Ik vertelde dat ik dat bord aan de weg al meerdere keren heb gezien dat men hier een automatiek heeft om eieren te trekken. Klopt zei, kijk hier maar.  Hier kan iedereen gewoon eieren komen kopen. De klanten kunnen zich zelf helemaal redden. Even wat muntjes inwerpen en klaar. Dagverse eieren, zoo uit het scharrelhok. Zou ik daar een foto van mogen maken vroeg ik hem.

ei4.jpg

Natuurlijk mag dat zij hij. Ik vertelde dat ik voor Dalfsennet bezig was. Dat vond hij geweldig. Dan moet je even wachten, ik ga me omkleden en dan kijk je straks maar in de schuur, want we gaan net beginnen met de eieren in te pakken. Dat is ook mooi om te zien en te fotograferen.

ei5.jpg

Prima, ik wacht wel even. Ik vroeg nog: of schrikken de eieren van u als u er zo netjes bij loopt! Hij begint te lachen en zegt ik ben zo terug. Vervolg hierboven

Artikel delen: