Regio Politie Persberichten van dinsdag 25 januari 2011

Scooterdief op heterdaad aangehouden

Raalte – Op maandagmiddag 24 januari is op de Kortestraat een 23-jarige man uit Kampen aangehouden nadat hij geprobeerd had een scooter van een 17-jarige jongen uit Raalte te stelen. De 23-jarige man wilde er op de onafgesloten scooter, die geparkeerd stond op de Schapenstraat, vandoor gaan, maar de 17-jarige eigenaar zag dat en ging er achteraan.

Met behulp van een omstander is het gelukt om de 23-jarige man te pakken en in bedwang te houden. Er vielen klappen over en weer. De 23-jarige man is aangehouden voor onder andere diefstal met geweld en is overgebracht naar het politiebureau. Ook kreeg hij een bekeuring voor het rijden onder invloed van alcohol en het rijden zonder rijbewijs.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

Genemuiden – Op maandagmiddag 24 januari kreeg de politie een melding van huiselijk geweld. Een 33-jarige man had zijn 21-jarige vriendin geschopt. De politie heeft een onderzoek ingesteld. Voor beide personen zal een hulpverleningstraject worden opgestart.  (2011007065)

 Man aangehouden voor mishandeling en bedreiging

Zwolle – In een woning in Zwolle-Zuid werd maandagochtend 24 januari een 42-jarige man uit Hilversum aangehouden voor mishandeling en bedreiging. Hij had eerder die ochtend zijn 21-jarige ex-partner ernstig mishandeld. Zij liep daarbij diverse verwondingen opaan het gezicht, een hand en een been. Ook bedreigde hij haar met de dood. De vrouw vluchtte daarop het huis uit en werd door een buurtbewoner opgevangen. De man is voor ander onderzoek ingesloten. Voor beide betrokkenen zal een hulpverleningstraject worden opgestart. (2011006798)

 Elf overtreders bij parkeercontrole in Holtenbroek

Zwolle – Op de Bachlaan en de Porporastraat werd maandagmiddag 24 januari een parkeercontrole uitgevoerd. Daarbij werd in totaal elf keer bekeurd. Drie automobilisten werden bekeurd voor het onterecht parkeren op een invalidenparkeerplaats. Acht andere automobilisten parkeerden hun voertuig op het trottoir en werden daarvoor beboet. (2010117717)

 Inbraak in snackwagen

Zwolle – In de nacht van maandag 24 op dinsdag 25 januari werd ingebroken in een snackwagen die geparkeerd stond aan de George Stephensonstraat. Daarbij werd in ieder geval de volledige voorraad frisdrank weggenomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld. (2011007087)

 Getuigen gezocht van overval op een woning

Zwolle – De politie wil graag in contact komen met mogelijke getuigen van de overval die donderdagavond 20 januari rond 20.30 uur heeft plaatsgevonden in een woning aan de Knoppertkamp. Hierbij drongen drie onbekende mannen de woning binnen. Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 en te vragen naar politieteam Zwolle-Centrum/Zuid. Anoniem bellen kan via Bel M., Meld Misdaad Anoniem, op het telefoonnummer 0800-7000.

 Eerder verschenen bericht:

Overval op een woning

Zwolle – Op donderdagavond 20 januari rond 20.30 uur heeft er een overval plaats gevonden in een woning aan de Knoppertkamp. Drie onbekende mannen drongen de woning binnen en bedreigden de 20-jarige bewoner met een mes. Weggenomen zijn een laptop en een horloge. Naar de overval wordt een onderzoek ingesteld.(2011006020)

 Man en vrouw aangehouden

Zwolle – Op een afgesloten parkeerterrein aan de Westerlaan werden in de nacht van zondag 23 op maandag 24 januari een 24-jarige man en een 27-jarige vrouw uit Zwolle aangehouden. De twee waren over een hek geklommen en verkeerden zonder toestemming op het terrein. Bij de man werd bovendien een hoeveelheid hard- en softdrugs en een mes aangetroffen. De man deed afstand van de drugs, het mes werd in beslaggenomen. De twee werden na verhoor heengezonden. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. (2011006719)

 

Man onder invloed

Deventer – In de nacht van maandag 24 op dinsdag 25 januari werd aan de Akkerstraat een 36-jarige man uit Deventer staande gehouden voor een alcoholcontrole. Bij de blaasproef op straat blies hij een A. Bij de ademanalyse op het bureau blies hij 405 ug/l. Het betrof een beginnende bestuurder. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal werd opgemaakt voor rijden onder invloed.

 Meer informatie over alcohol in het verkeer? Klik hier.(2011007068) (2011007072)

 Voetganger gewond na aanrijding

Lettele – Op maandagmiddag 24 januari vond aan de Spanjaardsdijk een aanrijding plaats tussen een voetganger en een auto. Een 19-jarige man uit de gemeente Deventer was net uit de bus gestapt en was de weg opgelopen om over te steken. Een 33-jarige automobilist uit Deventer kon de voetganger niet meer ontwijken. Hij raakte de man, die vervolgens op de motorkap van de auto terecht kwam. De voetganger raakte gewond aan zijn bovenlijf en werd door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval. (2011007038)

 Auto gestolen, getuigen gezocht

Nieuw Heeten – Tussen zondagavond 23 januari 20.15 uur en maandagochtend 24 januari 04.15 uur is een witte Honda, type CRV, gestolen bij een woning aan de Zwarteweg. In dezelfde nacht werd aan de Ambachtsstraat geprobeerd eveneens een auto van het merk Honda weg te nemen. Hier bleef het echter bij een poging. Wel wordt het navigatiesysteem uit de auto vermist. De politie is op zoek naar mogelijke getuigen van deze beide diefstallen. Heeft u iets opvallends gezien wat te maken kan hebben met deze incidenten of heeft u de gestolen auto zien rijden, dan wordt u verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 en te vragen naar team Salland. Voor meer informatie over het voorkomen van een auto-inbraak, klik hier.(2011006835)

Artikel delen: