Anton op de bok

heyboer1.jpg

DALFSEN – DEN ILP – Een aantal jaren geleden kwamen wij door Den Ilp en zagen wij een winkeltje (een oude touringcar) met rotzooi. Het is de Galerie van èèn van de vrouwen van Anton Heyboer. Wij, nieuwsgierig als we waren, natuurlijk naar binnen, Wij moesten ons danig inhouden want wat je daar zag ……..

heyboer2.jpg

Een schilderij, waarvan een onderwijzeres van een school van zou zeggen: dit is gemaakt

door een een kind van 5 jaar. Wat moest dat voor stellen?

Maar .. er hing wel een prijskaartje van € 250.00 aan. Ik kon het niet zien en vroeg aan een Mevr. ( zelfde soort als de verkoopster ) wat zoiets nu koste. Ze zei het ons € 250,00 en ik heel ernstig zeggen: dat valt mij mee hoor! Maar ik moest toen wel zorgen dat ik naar buiten kwam, want ik kon niet meer van het lachen. Maar kostelijk en interessant was het wel.

 

heyboer3.jpg

Aan de overkant van de weg stond zijn schuur waar hij woonde ( o , nee huis ) met de nieuwe auto‘s !!!! Anton had op ons gewacht, want een paar dagen later was hij overleden, maar dat was de 2de keer dat wij er waren om kennissen daar een rondleiding te geven, de foto‘s zijn van een paar jaar eerder, beide keren leefde hij dus nog wel toen wij er waren.

We hebben ook geen moeite gedaan om iets te kopen, mijn voorkeur gaat uit naar iets want ik begrijp, maar daar ben ik denk ik niet intelligent genoeg voor maar hij verdiende ze wel, en nog steeds.

Ingezonden stuk.

Ook ik ben daar jaren geleden geweest, maar toen leefde Anton nog. De prijzen waren toen nog ( vergeleken met nu ) gunstig. Ik heb 3 etsen kunnen bemachtigen voor slechts FL. 75,00.

Je ziet maar rare handel. Maar schijnbaar toch een goede beleging geweest als ik prijzen nu hoor. (red.)

Artikel delen: