Regio Politie Persberichten van 27 januari 2011

114 bekeuringen bij verkeerscontrole RUP-wegen

Zwolle – Op woensdag 26 januari zijn in totaal 114 bekeuringen uitgeschreven bij een grote verkeerscontrole gehouden. Deze verkeerscontrole is gehouden door het team Verkeer op zogenoemde RUP-wegen (Regionaal Uitvoeringsplan). Dit zijn wegen die door de ongevallenanalyse naar voren zijn gekomen als zijnde de wegen waar duidelijk meer letselongevallen plaatsvinden dan andere.

Op de volgende RUP-wegen is gecontroleerd: Burgemeester Van Roijensingel, Nieuwe Veerallee, Hogenkampsweg, Van Karnebeektunnel, Blaloweg en Kranenburgweg. Door juist opvallend te controleren op deze wegen wordt geprobeerd het aantal letselongevallen naar beneden te krijgen door het verkeersgedrag van deze weggebruikers positief te veranderen. In totaal werden 114 bekeuringen uitgeschreven. Zo zijn 96 fietsers zijn bekeurd voor het fietsen zonder verlichting en zijn er verder bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het niet dragen van de autogordel, het rijden door rood licht en het niet hands-free bellen.

Aangehouden voor hennepkweek

Steenwijk – Woensdagmorgen 26 januari 2011 is een 53-jarige man uit de gemeente Ede aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij hennepkweek. Op 14 januari jl. werden in een door hem gehuurd pand aan de Meppelerweg 800 hennepplanten en de gebruikelijke groeiapparatuur inbeslaggenomen. Naar zijn rol wordt een nader onderzoek ingesteld. Na verhoor werd hij in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010121350)

 Inbraak in auto

Kampen – In de nacht van dinsdag 25 op woensdag 26 januari werd er ingebroken bij een auto die geparkeerd stond aan de Vermuydenstraat. Uit de auto werd electronische apparatuur weggenomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld. (2011007505)

 Rijden onder invloed

Kampen – Op woensdagavond 26 januari werd aan de Burgwal een 33-jarige man uit Dronten staande gehouden voor een alcoholcontrole. Bij de blaasproef op straat blies hij een A. Bij de ademanalyse op het bureau blies hij 355 ug/l. De man kreeg een rijverbod van drie uur en proces-verbaal voor rijden onder invloed. (2011007733)

 Mannen aangehouden voor poging diefstal

Zwolle – Op woensdagmiddag 26 januari zijn in de Roggestraat een 27-jarige man uit Leeuwarden en een 29-jarige man (verblijfplaats onbekend) aangehouden voor poging diefstal. De mannen hadden geprobeerd met al eerder gestolen sleutels in een winkel aan de Nieuwstraat een vitrinekast met sieraden te openen. De mannen zijn overgebracht naar het politiebureau waar ze zijn ingesloten. (2011007663)

 Twee mannen aangehouden voor vernieling

Zwolle – Op donderdagochtend 27 januari zijn op de Westerholterweg twee mannen van 19 jaar uit Zwolle aangehouden voor vernieling. De politie kreeg de melding dat er onbekenden in een in aanbouwzijnde woning liepen en de hekken hadden weggehaald. Toen de politie arriveerde was het tweetal niet meer aanwezig in de woning, maar ze hadden wel een spoor van baldadig gedrag en vernielingen achter gelaten verder de wijk Westenholte in. Bij het volgen van het spoor konden de twee mannen op de Westerholterweg aangehouden worden. Eén van hen had zelfs nog een plant in zijn handen die onderweg uit een tuin (van een woning aan de Rozenstraat) was getrokken. De mannen hebben onder andere op de Stinsweg een vlaggenmast en brievenbus uit de tuin getrokken en op de kruising Westenholterweg/Crysantenstraat en op de kruising Anjerweg/Salvaniweg hebben ze meerdere containers omgetrapt. Het tweetal is meegenomen naar het bureau waar zij nader worden verhoord. (2011007758)

 Inbreker aangehouden na stelen kratten bier

Zwolle – Op donderdagochtend 27 januari is op de hoek van dePrins Alexanderstraat met de Prins Mauritsstraat een 30-jarige man uit Hasselt aangehouden nadat even daarvoor kratten had weggenomen uit een schuur van een woning aan de Prins Alexanderstraat. De politie kreeg de melding dat er iemand aan het inbreken was in een schuur en kratten bier wegnam. De politie trof de 30-jarige man aan met twee kratten bier en heeft de man op verdenking van diefstal aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij is ingesloten. Enkele andere weggenomen kratten bier uit de schuur vond de politie later in een aangrenzende tuin. (2011007760)

 Diefstal oud ijzer verijdeld door medewerkers bedrijf

Deventer – Bij een bedrijf aan de Harderwijkerstraat werden dinsdag 25 januari rond 16.30 uur drie mannen op heterdaad betrapt bij een poging tot diefstal van oud ijzer. Twee van hen waren bezig het oud ijzer uit een container over te laden in een witte bestelbus. De derde man zat in de auto. Toen een medewerker hen opmerkte en aansprak, sprongen ze in de bus en gingen ervandoor. Een ander personeelslid wist hen echter klem te zetten met een bedrijfsbus en maande het drietal het oud ijzer terug te gooien in de container. Hier werd gevolg aan gegeven. Toen één van de medewerkers echter een foto van hen wilde maken, werden ze kwaad en sprongen in de bus waarna ze recht op de medewerker inreden. Hij kon net op tijd wegspringen om niet aangereden te worden. Er is aangifte gedaan van zowel poging diefstal als van poging doodslag. De politie heeft de zaak in onderzoek. Getuigen en anderen die informatie hebben over deze zaak wordt verzocht zich te melden bij de politie via 0900-8844. Anoniem bellen kan via 0800-7000. Het signalement van de mannen luidt:

  1. Man, blanke huidskleur, ca. 30 jaar, 1.70/1.80 m., onverzorgd type, bol gezicht, donker wollen mutsje. De man sprak Nederlands en bestuurde de bestelbus.
  2. Man, blanke huidskleur, 25-30 jaar, ca. 1.75 m., ingevallen wangen, tatoeage rechtsachter in nek met blauwe omlijning, kort stekelhaar, lichte spijkerbroek, grijze fleecetrui. De man zat op de bijrijderplaats in de bus.
  3. Man, getinte huidskleur, ca. 1.65 m., tenger postuur, kaalgeschoren hoofd, smal gezicht, spijkerbroek, zwarte fleecetrui.

(2011007382)

 Hennepkwekerij ontmanteld

Deventer – Aan de Toutenburg werd woensdag 26 januari een hennepkwekerij opgerold. De planten, 146 stuks, waren al geoogst. De kwekerij was deels buiten gebruik. De apparatuur die nog aanwezig was, werd door de politie in beslag genomen en vernietigd. Tegen de bewoners, een 36-jarige vrouw en een 40-jarige man, wordt proces-verbaal opgemaakt. (2011007683)

 Verkeerscontrole

Deventer – Op de Holterweg werd woensdag 26 januari een algemene verkeerscontrole gehouden. Er werd bekeurd voor de volgende overtredingen: 1x negeren rood licht, 2x defecte verlichting, 2x maximum snelheid, 1x geen helm, 1x ongeldig verklaard rijbewijs, 1x constructiesnelheid, 11 x geen WAM

 Bromfietser rijdt onverzekerd zonder helm en ongeldig rijbewijs

Deventer – Op de Flora werd woensdag 26 januari een 28-jarige inwoner van Deventer bekeurd, omdat hij zonder helm op een bromfiets reed. Bij controle bleek het voertuig niet verzekerd te zijn en ook het rijbewijs van de man was ongeldig verklaard. Hiervoor is proces-verbaal opgemaakt. (2011007730)

 Inbraak in cafetaria

Deventer – Donderdagochtend 27 januari rond 06.45 uur werd melding gedaan van een inbraak bij een cafetaria aan de Zwaluwenburg. Er werd een raam vernield en uit de gokkast werd geld weggenomen. De politie onderzoekt de zaak. Wie informatie heeft over deze inbraak wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844. (2011007786)

Artikel delen: