Regio Politie Persberichten van vrijdag 28 januari 2011

Bejaarde vrouw bestolen van portemonnee

Zwolle – Een 86-jarige inwoonster van Zwolle werd op donderdagmiddag 27 januari ongemerkt bestolen van haar portemonnee. Toen de vrouw de diefstal ontdekte en de pas wilde laten blokkeren was er al een aanzienlijk bedrag van haar rekening gepind.

 Ongeval auto en snorfiets

Wijhe – Op de Raalterweg vond op donderdagochtend 27 januari een aanrijding plaats tussen een auto en een snorfiets. Een 61-jarige vrouw uit Wijhe, reed met haar auto over de Raalterweg en kwam uit de richting van Wijhe-centrum en sloeg rechtsaf de Krijtenberg op. Hierbij zag zij een tegemoetkomende snorfietser, die op het fietspad reed, over het hoofd. Op de snorfiets zaten een 16-jarig en een 15-jarig meisje uit Olst. Beiden raakten licht gewond aan het rechterbeen en konden na onderzocht te zijn door ambulancepersoneel naar huis. (2011007793)

Achterstallige boetes, auto buiten gebruik

Deventer – Bij een routinecontrole op de Zwolseweg bleek donderdagavond 27 januari  dat een 33-jarige Deventenaar nog voor ruim 700 euro aan achterstallige boetes had openstaan bij Justitie. Omdat hij die niet kon betalen werd zijn auto buiten gebruik gesteld. Zodra hij heeft betaald krijgt de Deventenaar zijn auto terug. (2011007994)

 Aangehouden voor openlijke geweldpleging

Deventer – Op vrijdagmorgen 28 januari werden op de Smedenstraat drie mannen uit Deventer (20- en 21-jaar) aangehouden en ingesloten voor openlijke geweldpleging. Zij worden er van verdacht een 21-jarige man uit Amstelveen en een 18-jarige Deventenaar, die samen terugkeerden van horecabezoek, te hebben mishandeld. Tussen de groepjes ontstond een woordenwisseling, hetgeen resulteerde in een handgemeen. Het 21-jarige slachtoffer liep verwondingen op aan zijn hoofd, was even buiten bewustzijn en moest zich in het ziekenhuis laten behandelen. Tegen het aangehouden drietal wordt een onderzoek ingesteld en proces-verbaal opgemaakt. (2011008064)

Man aangehouden voor diefstal schoenen

Zwolle – Een 23-jarige inwoner van Zwolle werd op donderdagmiddag 27 januari aangehouden in een winkel aan de Diezerstraat. De man had een paar schoenen gepast en wilde op de nieuwe schoenen de winkel uitlopen. De man werd door het winkelpersoneel aangehouden en overgedragen aan de politie. De man werd ingesloten op het bureau. Daar kreeg hij proces-verbaal opgemaakt. (2011007953)

Vrouw aangehouden na ruzie

Zwolle – Een 43-jarige inwoonster van Zwolle werd op donderdagavond 27 januari aangehouden in een woning in Zwolle Zuid voor mishandeling en huisvredebreuk. De vrouw kwam verhaal halen na een conflict tussen haar 15-jarige zoon en een 14-jarige vriend. Hierbij kreeg de vrouw woorden met de zus van de 14-jarige jongen, hetgeen uitliep in een handgemeen. De 43-jarige vrouw werd ingesloten op het bureau. Daar werd proces-verbaal tegen haar opgemaakt. (2011008015)

 Rijbewijs snorfietser ingevorderd

Zwolle – Het rijbewijs van een 25-jarige snorfietser uit Zwolle werd op donderdagavond 27 januari ingevorderd op de Van Karnebeekstraat. De man, een beginnend bestuurder, blies nadat hij op straat een A-indicatie had geblazen, 470 ug/l bij de ademanalyse op het bureau. Naast de invordering kreeg de man een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur opgelegd. (2011008039)

 Man aangehouden voor belediging en bedreiging

Zwolle – Op de Wethouder Alferinkweg werd op vrijdagochtend 28 januari een 49-jarige inwoner van Deventer aangehouden. De man zat als passagier in een personenauto, welke een stopteken kreeg voor een alcoholcontrole. De bestuurster van de auto negeerde dit stopteken maar werd even verderop toch tot stoppen gebracht. De passagier gedroeg zich gedurende de blaastest zeer agressief richting het politiepersoneel en begon hen uit te schelden en te bedreigen. Hierop werd de man, die zich hierbij hevig verzette, aangehouden en ingesloten op het bureau. Daar werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt. (2011008047)

 Drietal aangehouden na vechtpartij

Zwolle – Op vrijdagochtend 28 januari werden drie mannen in de binnenstad van Zwolle aangehouden voor mishandeling. De drie mannen, een 18-jarige inwoner van Westwoud, een 18-jarige inwoner van Hellendoorn en een 20-jarige Zwollenaar, kregen woorden met elkaar op de Sassenstraat. Toen ze elkaar weer troffen op de Voorstraat, liep het conflict uit de hand en werd er over en weer geslagen. De mannen werden ingesloten op het bureau. Naar de aanleiding voor de vechtpartij wordt nader onderzoek ingesteld. (2011008054)

 Drie militairen aangehouden voor mishandeling

Zwolle – Drie militairen van 21 (Hilversum), 24 (Keijenborg) en 24 (Assen) werden op vrijdagochtend 28 januari aangehouden op de Voorstraat. De mannen worden er van verdacht een man (gegevens nog onbekend) te hebben mishandeld. Het drietal gedroeg zich provocerend richting het andere uitgaanspubliek. Hierbij toonde de man uit Assen ook zijn ‘edele delen’. Het drietal werd ingesloten op het bureau en overgedragen aan de marechaussee. (2011008060)

 Vijftal aangehouden voor openlijke geweldpleging en diefstal fiets

Zwolle – Vijf jonge mannen (17, 18 en 19 uit Zwolle, 18 jaar uit Groningen en 19 jaar uit Vaasen) werden op vrijdagochtend 28 januari aangehouden op de Wevelinkhovenstraat. Eén van de vijf mannen wordt er van verdacht een 18-jarige Zwollenaar  op zijn neus te hebben geslagen op de Diezerpoorterplas. Daarna gingen de mannen er vandoor met de fiets van het slachtoffer. Bij de aanhouding hadden de mannen de fiets van het slachtoffer bij zich. Het vijftal werd ingesloten op het bureau. De politie stelt een nader onderzoek in. (2011008070)

Artikel delen: