Regio Politie Persberichten van zondag 30 januari 2011

Jongen aangehouden voor belediging

Zwolle – Een 16-jarige Zwollenaar werd op zondagochtend aangehouden op de Jufferenwal voor belediging. De jongen vond het nodig politiemedewerkers uit te schelden. De jongen werd ingesloten op het bureau. Daar werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Tweetal beroofd van mobiele telefoon

Steenwijk – Twee inwoners van Steenwijk (20 en 25 jaar) deden op zondagochtend 30 januari aangifte van mishandeling en beroving. De 20-jarige man, die op krukken liep, werd rond 01.40 uur uitgescholden door drie tegemoetkomende mannen op de Tulpstraat ter hoogte van de Vendelweg. Hierop liepen de beide Steenwijkers door maar werden door het drietal achtervolgd. De 25-jarige Steenwijker kreeg van een van de onbekende mannen een trap in zijn rug en moest zijn telefoon afstaan. Ook de man op krukken werd onderuit geschopt. Hierop ging het onbekende drietal er vandoor richting de Gasthuisstraat. Van twee van de onbekende mannen is een signalement beschikbaar. Het gaat om blanke mannen van rond de 20 jaar. Beide mannen zijn rond de 1.80 m lang en droegen donkere kleding. De ene man had een breed postuur en krullen de ander had korte stekels. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via Bel-M 0800-7000.

(2011008544/557)

 Aangehouden voor belediging

Raalte – Een 18-jarige Zwollenaar werd op zondagochtend 30 januari aangehouden op de Kanaaldijk Oostzijde voor belediging. De jongen werd door portiers uit een uitgaansgelegenheid gezet en vond het nodig om politiemedewerkers die daar ter plaatse waren uit te schelden. De jongen werd ingesloten op het bureau in Deventer. Daar werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

(2011008538)

 Man aangehouden voor mishandeling

Deventer – Een 24-jarige inwoner van Deventer werd op zondagochtend 30 januari aangehouden in een woning in de wijk Keizerslanden voor mishandeling. De man, die onder invloed verkeerde, had een conflict met de moeder van zijn twee kinderen en mishandelde haar. Ook de baby die de vrouw op haar arm had raakte hierdoor gewond. De man werd ingesloten op het bureau. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

(2011008580)

 Belgische bestuurder onder invloed

Deventer – Het rijbewijs van een 37-jarige automobilist uit Antwerpen werd op zondagochtend 30 januari ingevorderd op de Oude Bathmenseweg. De man blies bij de ademanalyse 590 ug/l. Naast de invordering kreeg de man een proces-verbaal en een rijverbod van zes uur opgelegd.

(2011008531)

 Automobiliste onder invloed

Zwolle – Een 30-jarige automobiliste uit Zwolle werd op zaterdagavond 29 januari aangehouden op de Commissarislaan voor rijden onder invloed. De vrouw blies bij de ademanalyse 495 ug/l, hetgeen aar een proces-verbaal en een rijverbod van vijf uur opleverde.

(2011008507)

 Vrouwen aangehouden voor zware mishandeling

Zwolle – Een 19-jarige inwoonster van Zwolle werd op zondagochtend 30 januari aangehouden op de Jufferenwal voor zware mishandeling. De vrouw wordt er van verdacht een 17-jarige plaatsgenote te hebben mishandeld door haar een bierglas in het gezicht te gooien. Het slachtoffer liep hierdoor een snee in haar gezicht op. Ook een 16-jarige inwoonster van Zwolle werd aangehouden op de Jufferenwal voor zware mishandeling. Zij wordt er van verdacht een 17-jarige Zwolse met een bierglas in het gezicht gestoken te hebben. Ook dit slachtoffer raakte hierdoor gewond aan haar gezicht. De beide verdachten werd aangehouden en ingesloten op het bureau. Daar werd proces-verbaal tegen hen opgemaakt. Naar de aanleiding van de mishandelingen wordt nader onderzoek ingesteld.

(2011008523/ 2011008534)

 Onder invloed met kinderen in auto

Zwolle – Een 48-jarige inwoonster van Zwolle werd op zaterdagochtend 29 januari aangehouden op de Stadshagenallee voor rijden onder invloed. De vrouw, die psychische problemen heeft, verkeerde onder invloed van alcohol en was niet in staat een goede ademanalyse te volbrengen. Hierop werd bij de vrouw een bloedproef afgenomen. Op moment van de aanhouding had de vrouw had vier jonge kinderen bij zich in de auto. De vrouw werd ingesloten op het bureau, de auto werd aan het bureau gestald.

(2011008422)

 Vrouw aangehouden voor winkeldiefstal

Zwolle – In een winkel aan de Vechtstraat werd op zaterdagmiddag een 68-jarige vrouw aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw probeerde goederen weg te nemen zonder deze af te rekenen. De vrouw werd meegenomen naar het bureau. Daar werd proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

(2011008457)

 Voetgangster gewond bij aanrijding

Zwolle – Een 22-jarige inwoonster van Leeuwarden is op zaterdagavond 29 januari gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto op de Burgemeester Drijbersingel. Een 26-jarige automobilist zag de vrouw over het hoofd toen hij vanuit de Diezerpoorterplas de Burgemeester Drijbersingel opreed. De vrouw werd enkele meters op de motorkap van de auto meegevoerd voordat ze op de weg viel. De vrouw werd met hoofdletsel en buiten bewustzijn per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Naar de toedracht van de aanrijding wordt nader onderzoek ingesteld. Eventuele getuigen van de aanrijding worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

(2011008457)

Artikel delen: