Gewestelijke Kampioenschappen

tessa_lucas.jpg

Tessa Lucas uit Dalfsen

DALFSEN – Tessa Lucas uit Dalfsen heeft goede zaken gedaan bij het Gewestelijk Kampioenschap Sprint voor junioren-C in Deventer. Vorige week werd ze nog samen met een selectiegenote vanwege valse starts gediskwalificeerd bij de selectiewedstrijden voor het NK, maar nu schaatste ze knap naar een 2de plaats!

Loes Adegeest was de snelste op de eerste 500 meter, maar kwam na drie afstanden toch niet verder dan een 4de plaats.  Bij het Gewestelijk Kampioenschap voor de meisjes pupillen in Enschede werden weer veel pr’s gereden. D-pupil Michelle de Weerd verbeterde haar tijden op de 100 en 300 meter aanzienlijk, tot 14,91 en 38,95, en behaalde daarmee een mooie 8ste plaats.. Bij de B-pupillen haalde Meike Eilert uit Lemelerveld iets meer dan 2,5 seconden van heer 500-meter-tijd af, tot 1:07,63. Laura Aalbers uit Dalfsen heeft de smaak te pakken en ging al weer sneller dan vorige week. Met 59,21 heeft ook zij nu een tijd onder de minuut staan. Anke Breunis uit Oudleusen schaatste weer een snelle 500 en wist maar liefst 7 seconden van haar beste tijd op de 700 meter af te halen! Zij eindigde met 53,48 en 1:17,92 het hoogst van alle Stokvisdenners, met een 7de plaats.

Marathons op de Weissensee

Regiorijdsters Kimberly van den Berg uit Nieuwleusen en Sharon Hendriks uit Lemele laten dezer dagen op de Weissensee zien goed mee te kunnen met de landelijke rijdsters. Sharon, ook volgend jaar nog junior, werd 6de bij zowel de proloog van de Talent Trophy (3 km), als bij de eigenlijke wedstrijd over 63 km, twee dagen later. In het eindklassement eindigde ze daardoor zelfs als eerste bij de regionale rijdsters. Afgelopen zaterdag werden Kimberly en Sharon in een groot veld heel mooi 19de en 22ste tijdens de Aart Koopmans Memorial over 80 km. Lotte van Dieren uit Deventer werd in dezelfde wedstrijd 26ste. De mannen schaatsten 100 km, hier deden Elwin Hulsink, Rutger ter Laak en René Ruitenberg van de Stokvisdennen mee.

Artikel delen: