Spetterend optreden De Kleine Kunst

uitvoering_29-01-2011.jpg

DALFSEN – Zaterdagavond werd voor een volle zaal in “De Overkant” door de Kleine Kunst de eerste van vier uitvoeringen ten tonele gebracht.

Het blijspel “Mode in ’t slachthuus” speelt zich buiten af waardoor de coulissen een ware metamorfose hebben ondergaan. Dit gebeurt overigens allemaal door de leden zelf met dit keer een bijzondere inspanning door spelersvrouw Aline Holsappel.

Zij heeft haar artistieke vaardigheden gebruikt voor het schilderwerk wat schitterend uit de verf is gekomen. Zo zijn de deuren en ramen van bestaande kerken uit Dalfsen en Oudleusen gekopieerd, wellicht een leuke kijkers vraag welke kerken dit zijn.

Herman van der A schreef het stuk wat zich afspeelt midden in het dorpscentrum. De daar gesitueerde kerk is aangekocht als woning door een zekere Margriet, sterk neergezet door Gea Pekkeriet, en Joop. Margriet is een excentrieke dame welke modeontwerpster is en haar partner houdt er nogal vreemde hobby’s op na.  De directe buurmannen hebben het er niet zo op maar wanneer buurvrouw Jansie  (werkelijke schitterend opgevoerd door Rita Ekkelenkamp) als model wordt gevraagd raken ze er toch bij betrokken. Overbuurvrouw Brenda blijkt dezelfde hobby te hebben als Joop wat voor de nodige consternatie zorgt.

Ook de ietwat onnozele gemeente ambtenaar Dries, die door Hendrik Bekedam fraai werd gespeeld, doet de nodige duiten in het zakje. Zijn collega Scholten houdt een controlerend oogje in het zeil zodat het recht zijn beloopt krijgt. Grootgrondbezitter mevrouw Groenewold-van Heesteren, vertolkt op prachtige wijze door Elly Hulst, met haar gevolg (Annie is haar hulp en duwt de rolstoel) heeft de bewoners echter in haar macht waardoor dingen anders lopen dan menigeen verwacht. Een vlot en humoristisch stuk dat vooral werd gekenmerkt door prima spel van alle spelers en duidelijk en rustig taalgebruik.

Voor de liefhebber resteren er nog 3 uitvoeringen. Deze vinden zoals gezegd plaats  in “De Overkant” te Dalfsen op 4, 5 en 12 februari 2011. Kaarten kunt u bestellen via de fam. Morrenhof tel. 0529-431282 of bij De Overkant tel. 0529-431570.

Alle voorstellingen beginnen om 19.45 uur en de zaal is vanaf 19.00 uur geopend.

Artikel delen: