OPNIEUW PUNTVERLIES ASC ’62 IN BLESSURETIJD

asc-_z_boys.jpg

DALFSEN – Op een zonnig maar koud sportpark Jo van Marle moest ASC ’62 aantreden tegen Zwolsche Boys. Beide ploegen bivakkeren in de onderste regionen van de 2e klasse H en hebben de punten nog hard nodig in de strijd tegen degradatie. De lage klassering op de ranglijst was aan het spelniveau van deze middag dan ook duidelijk te zien.

De wedstrijd werd gekenmerkt door veel balverlies en weinig kansen aan beide zijden. Het aanwezige publiek, waarvan veel uit Dalfsen, kreeg het niet echt warm van deze wedstrijd.

ASC ’62 moest het ook deze middag doen zonder enkele vaste krachten, maar dat mag geen excuus zijn voor het vele balverlies.

asc_zwol_boys_2.jpg

Het eerste kwartier had ASC ’62 nog wel een licht veldoverwicht, maar kon niet echt gevaarlijk worden voor de goal. De eerste kans van de wedstrijd was dan ook voor de Boys uit Zwolle. Een steekpass door het centrum werd door de spits net naast het doel geschoten. Pas in de 40e minuut kreeg ASC ’62 zijn eerste kans. Het was wel meteen een grote kans. Een prima strak genomen corner werd door Arjen Stokvis van dichtbij hard over gekopt. Op slag van rust leek ASC ’62 toch nog op voorsprong te komen. Scheidsrechter Van Diepen zag als enige op het sportpark dat Floris Meerveld buitenspel stond toen hij de bal in het doel van de tegenstander schoof. Zelfs de grensrechter van Zwolsche boys hield zijn vlag omlaag. De Dalfser ploeg ging dan ook met 0-0 ruststand aan de thee.

Vijf minuten in de tweede helft kreeg Zwolsche Boys een grote kans. Doelman Jan Westerhof verrichtte een prima redding op een hoog ingeschoten bal. ASC ’62 ging daarna op zoek naar de aanval, maar het vele balverlies zorgde er voor dat Zwolsche Boys uit de tegenaanvallen gevaarlijk kon worden. Echte grote kansen voor de ploeg uit Zwolle leverde dit niet op. Het was twintig minuten voor tijd toch ASC ’62 dat een grote kans kreeg. Een volley van Chiel Pasman werd door de Zwolse doelman vakkundig uit de hoek van het doel gewerkt.

Met de wetenschap dat drie punten hard nodig waren voor ASC ’62, moesten zij meer de aanval zoeken. De al eerder verwachte verse aanvaller Mathijs van Gelder werd pas in de 75e minuut ingebracht voor Iven van Velde. Het talent uit de jeugd van ASC ‘62 liet tien minuten later van zich spreken. Na Zwols balverlies zette de A-junior op rechts goed door, passeerde een tegenstander en schoof de bal subtiel langs de Zwolse keeper. De drie punten leken een feit.

Dat het toch nog fout ging, lag geheel aan de Dalfsenaren zelf. De ploeg bleef grossieren in balverlies, waardoor Zwolsche Boys regelmatig een nieuwe aanval kon opzetten. Vier minuten in blessuretijd was het dan ook raak. Een vrije trap net buiten de zestien werd door de beste man van het veld, Dennis Bergs, langs de muur in het Dalfser doel geschoten. In de laatste seconde van de wedstrijd had ASC ’62  toch nog een prima kans op de drie punten. Een voorzet van Floris Meerveld werd door Chiel Pasman, die alleen voor de keeper stond, in één keer hard over geschoten. Eindstand 1-1 dus en wederom twee duur verspeelde punten en een kater voor ASC ’62.

Volgende week speelt ASC ’62 tegen DVO ’71 in Bornerbroek. Laten we hopen dat dan de wedstrijd maar 90 minuten duurt en ASC eindelijk de drie punten een keer kan meenemen.

           

Artikel delen: