Voor de kijkers uit Heino:Zet Burgernet in uw telefoon

Raalte – Enkele weken geleden werden inwoners van Raalte (16 jaar en ouder) opgeroepen om Burgernetdeelnemer te worden. Burgernet is een uniek samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in woon- en werkomgeving te bevorderen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven uit de gemeente.

Vanaf dinsdag 1 februari kunnen deelnemers aan Burgernet in de gemeente Raalte gebeld worden door Burgernet.

Met deze telefonische melding roept de politie uw hulp in bij het opsporen van verdachte personen, vermisten of vraagt u bijvoorbeeld uit te kijken naar een bepaald voertuig. Natuurlijk wilt u geen Burgernetoproep missen. Als u gebeld wordt door Burgernet, dan ziet u het telefoonnummer 0343-529850. Door dit nummer in uw contacten onder de naam Burgernet op te slaan, ziet u het meteen als Burgernet u belt. Het telefoonnummer van de Burgernetoproep is niet hetzelfde als het telefoonnummer waar u naar terug kunt bellen met informatie over de actie. Reageren op de oproep kunt u op het nummer 0800-0011.  De telefoonnummers

Hieronder kunt u nog even lezen hoe het zit met de telefoonnummers.

1. U ziet direct dat Burgernet u belt als u op het scherm van uw telefoon het telefoonnummer 0343-529850 ziet staan. Nog handiger is het als u dit nummer in uw telefoon opslaat onder de naam: Burgernet. U ziet dan in het vervolg Burgernet in uw scherm staan als u een Burgernetoproep ontvangt.

2. Als u tijdens een Burgernetactie iets ziet of hoort dat overeenkomt met het signalement (zoals vermeld in de Burgernetoproep), dan belt u via 0800-0011 gratis naar de meldkamer van de politie. Ook als u de oproep nog een keer wilt horen, kunt u 0800-0011 bellen. Bel dus niet terug naar 0343-529850. Het nummer 0800-0011 staat in direct contact met de meldkamer en dat is erg belangrijk als elke seconde telt. Het (terugbel)telefoonnummer wordt altijd genoemd bij een oproep, om u hieraan te herinneren.Gemis

De nummerherkenning wordt landelijk per

1 februari doorgevoerd, maar was (in andere Burgernetgemeentes) tot op heden een privénummer (of onbekend nummer). De reden om nummerherkenning in te voeren is met name de ergernis die het bellen met een privénummer veroorzaakte bij de Burgernetdeelnemers elders. Omdat men hierdoor de oproep niet als een Burgernetoproep herkent, kiest men er soms voor om niet op te nemen. Hierdoor misten deelnemers soms oproepen, terwijl men juist graag aan elke actie die er in de wijk is meedoet.

Aanmelden

Bent u nog geen deelnemer van Burgernet in de gemeente Raalte, maar wilt u dit wel worden? Meld u dan aan via de website www.burgernet.nl. Ook voor meer informatie kunt u hier terecht!

Artikel delen: