Grote brand in Ommen

brand_febrommen_1.jpg

FOTO’S H.G.

OMMEN – Melding: Brand winkelpand Bermerstraat – GROTE BRAND -, prio 1 . Dinsdagnacht om 03.17 uur werd het volledige Ommer korps gealarmeerd voor een binnenbrand bij een winkelpand aan de Bermerstraat in het centrum van Ommen.

brand_febrommen_2.jpg

Bij aankomst bleek al snel dat er groot uitbreidingsgevaar was voor nabij gelegen panden, hierdoor werd er vrij snel opgeschaald naar middelbrand en 10 minuten later werd er status “GROTE BRAND” gegeven. Hierbij werd de assistentie ingeschakeld van de korpsen Lemelerveld en Balkbrug. Ook Hardenberg was ter plaatse met de hoogwerker. De brand woedde in een steeg tussen cafetaria de Bermer en grillroom Makesa. De brand breidde zich uit naar het pand van Makesa en deze is uiteindelijk volledig door de brand verwoest.

brand_febrommen_3.jpg

Wel kon uitbreiding worden voorkomen naar cafetaria de Bermer en andere aangrenzende panden in zowel de Bermerstraat als de Brugstraat (achterzijde). Bewoners in naast- en bovengelegen panden konden op tijd door de brandweer en politie uit de woning worden gehaald. De brand zorgde voor een flinke rookontwikkeling in het centrum van Ommen. Ook werd uit voorzorg het grootwatertransport richting de Vecht opgebouwd zodat er genoeg water voorhanden was in geval van verdere uitbreiding. De politie doet onderzoek naar de brand. Het nablussen zal nog enkele uren in beslag nemen (06.30 uur).  (bron brandweer Ommen)

brand2febromrik.jpg
meer foto’s  www.rvfotografie.tk

zie ook met film: http://www.rtvoost.nl/nieuws/?nid=121225

Artikel delen: