Regio Politie Persberichten van woensdag 02 februari 2011

Autoinbraken in Zwolle Zuid

Zwolle – Op diverse locaties in Zwolle Zuid werden in de nacht van maandag 31 januari op dinsdag 1 februari auto’s opengebroken. Bij een personenauto aan de Lynnerkamp werd tussen 20.00 uur en 07.30 uur de volgende ochtend ingebroken. Hierbij werden echter geen goederen uit de auto weggenomen.

Ook een auto aan de Haersoltemarke werd in dezelfde nacht opengebroken. Ook hier werd niets buitgemaakt. Ook personenauto’s aan de Snavel van Emekamp, de Van Harenmarke en de Rendierveld werden die nacht opengebroken net als een bestelbus aan de Groen van Prinsterenlaan. Net als bij de andere auto’s werd ook hier niets weggenomen. De politie roept getuigen of mensen die verdachte personen in de (omgeving van de) genoemde straten hebben gezien op zich te melden via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Man aangehouden voor heling fiets

Kampen – Op de Arent Toe Boecopsingel werd dinsdag 1 februari een 27-jarige man uit Kampen aangehouden voor heling. De man reed op een fiets waarvan het merk en het originele slot verwijderd waren. Dat trok de aandacht van surveillerende agenten. Bij controle bleek de fiets vorig jaar in Kampen gestolen te zijn. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Hij deed afstand van de fiets, die aan de rechtmatige eigenaar zal worden teruggegeven. (2011009263)

 Rijden onder invloed

Kampen – Op de Brugwal werd in de nacht van dinsdag 1 op woensdag 2 februari een 50-jarige automobilist uit Kampen aangehouden voor rijden onder invloed. Bij een routinecontrole bleek dat de man te veel had gedronken. De ademanalyse gaf een uitslag van 415 ug/l. Dat leverde de man een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur op. (2011009347)

Artikel delen: