Ritjes zorgRvoor Februari

DALFSEN – OMMEN – De kop is er weer af, januari is voor veel mensen een diep dal. Na de uitbundige feestvreugde van de decembermaand, moeten de kerstversieringen weer opgeruimd en is er in Januari niet veel te doen. Gelukkig merken we dat de deelname aan de uitjes sinds half januari weer aantrekt. We hopen dat het aanbod van februari ook weer uitnodigt om u op te geven om (weer) een keer mee te gaan. Dalfser Ouderen moeten dubbele prijs betalen.  

Ouderen uit de gemeente Dalfsen moeten bubbele prijs betalen voor uitjes van zorgRvoor.

Bezuinigen. Helaas voor onze klanten in Dalfsen, heeft het gemeentebestuur beslist niet meer mee te doen met ZorgRvoor. Dat betekent dat alle klanten in Dalfsen vanaf 1 januari nog wel meekunnen, maar de dubbele prijs betalen.

Deelnemerspanel

ZorgRvoor wil graag een panel in het leven roepen van ongeveer 6 of 7 deelnemers dat eens per maand bij elkaar komt om de activiteiten van ZorgRvoor te bespreken. De bedoeling is dat we zo’n bijeenkomst ruim van tevoren plannen,  de deelnemers met de bus ophalen en dan met elkaar bespreken wat goed gaat en wat beter kan. Uiteraard gaan wij voor de inwendige mens zorgen! Lijkt het u wat? Geef u dan op!

De eerste bijeenkomst is op ons kantoor in Ommen.

Omschrijving uitjes Februari

Uitje 1: Posbank

  Een heerlijke rondrit door de Veluwe. De Posbank bij Rheden is de naam van een natuurmonument en een naastgelegen theehuis, op de rand van een met heide begroeide stuwwal op de zuidelijke Veluwe.

De plek heeft een hoogte van 90 meter boven NAP, van waaraf een uitzicht mogelijk is over het IJsseldal, de Achterhoek en de Liemers tot in Duitsland.

In 2002 heeft Natuurmonumenten een nieuw theehuis laten bouwen volgens een bijzonder en duurzaam ontwerp. De Posbank is onderdeel van Nationaal Park Veluwezoom.

Uitje 2: Rondrit Twente

Een heerlijke rondrit door Twente met een bezoek aan het Twents museum (entree 7,00) met kunst uit de 17e, 18e en 19e eeuw.

Uitje 3: Winkelen in Lingen

Heerlijk shoppen in het Duitse Lingen

Uitje 4: Anton Pieckmuseum Hattem

Anton Pieck is ongetwijfeld de meest romantische Nederlandse tekenaar van de 20e eeuw. Zijn kerstkaarten, boekillustraties en kalenderplaten zijn bekend bij een groot publiek in binnen- en buitenland. Minder bekend maar zeker zo kunstzinnig zijn z’n olieverven en grafisch werk met onder andere litho’s, etsen, houtsneden en gravures.

 

Entree: € 6,50.

Uitje 5: Bronkhorst

BRONKHORST, het kleinste stadje van Nederland vormt met zijn oude boerderijhuisjes, de smalle keistraatjes en enkele bezienswaardigheden een prachtig, sfeervol plaatsje. Het stadje kreeg in 1482 stadsrechten maar de omvang van het stadje is nooit groter geworden dan de oude middeleeuwse kern. De mooie oude kapel is de vroegere slotkapel uit 1344.

Het is onbekend wanneer de eerste bewoners zich in Bronkhorst vestigden. Bronkhorst ligt op het grensgebied tussen rivier en zandrug.

De combinatie van rivierklei en dekzand is zeer vruchtbaar en zonder ploeg bewerkbaar. Daardoor is de locatie al vroeg in de Middeleeuwen geschikt voor landbouw. Het is waarschijnlijk dat de eerste landbouwers zich er rond 600-700 naChristus vestigden.

Eeuwen later besluit een Bronckhorster heer dat de plek strategisch bijzonder geschikt is om een versterkt huis te bouwen.

Uiteraard is het ook mogelijk dat er rond het kasteel pas woningen verrijzen als horigen, boeren en ambachtslieden zich er vestigen. Of als ze verhuizen van verderop gelegen boerderijen naar de betrekkelijke veiligheid van de kasteelgronden.

 

Uitje 6: Bataviastad

Bataviastad is fashion outlet shoppen, zoals dat zo mooi heet. Mooie merken voor mooie prijzen!

Uitje 7: Tuinland Zwolle

Lekker lopen tussen de planten, bloemen, vissen, decoratie en nog veel meer!

Uitje 8: Natura Docet-Denekamp

Natura Docet is het oudste regionale natuurhistorische museum in Nederland. De naam van het museum betekent letterlijk “de natuur onderwijst”. Bijna een eeuw geleden, in 1911, legde de dorpsonderwijzer Bernink er de grondslag voor. Natura Docet een sfeervol museum waar het lijkt of de tijd stilgezet is. Mineralen, fossielen, ijsvogel en paradijsvogel, vogelbekdier en krokodil. Je staat oog in oog met de Ichtyosauriër, een fossiele vishagedis. Je kunt boeiende lezingen bijwonen, een foto van jezelf laten maken onder de mammoet, fossiele vissen aanraken, lichtgevende stenen ontdekken. In de museumtuin is het landschap van Twente te zien Van Dinkeldal naar Bergvennen, broekbos, de nieuwe es en het oude bos. Natura Docet is een museum voor groot en klein, voor iedereen is er iets te zien of te beleven. Entree € 5,00

 

Uitje 9: Tijd voor Max

Tijd voor MAX brengt de actualiteiten van de dag en bijzondere themagesprekken. De vaste huisarts Ted van Essen brengt u op de hoogte van het medische nieuws. Maar Tijd voor MAX gaat ook op zoek naar en herenigt mensen in Vrienden van Vroeger. In de rubriek Hoe is het nu met..? iedere week een oude bekende van toen weer in beeld gebracht. Live op TV!!

 Uitje 10: Creabeurs Hardenberg

Tijdens Crea Weekend Voorjaar 2011 worden allerlei denkbare hobbymaterialen en zelfgemaakte creaties aangeboden. De beurs is drie dagen lang een inspirerende plek voor fantasierijke mensen. Diverse exposanten geven demonstraties en laten de bezoeker zien hoe de nieuwste materialen op verschillende manieren toegepast kunnen worden. Ook is er voor de bezoeker de mogelijkheid om actief mee te hobbyen tijdens de vele workshops. U kunt met uw kaart ook de Kampeer Totaal Hardenberg beurs bezoeken.

Entree € 3,00 (65+).

Uitje 11: SKOA – Oud Avereest

Het Rosinante Ensemble bestaat uit een zestal jonge professionele musici die in steeds wisselende bezetting werken van zeer uiteenlopende aard aan het publiek presenteren.

Zij vinden het belangrijk naast het bekende repertoire ook de in vergetelheid geraakte juweeltjes uit de kamermuziek weer voor het voetlicht te brengen.

Of het kwartet op.1 van Walter Rabl? Dat won op een componistenconcours in 1896 de eerste prijs, met Johannes Brahms als één van de juryleden! Bezetting : Klarinet, viool,altviool, cello.

Bijdrage in de kosten: € 10,00

Uitje 12: Boodschappen doen in Hardenberg

Gezellig boodschappen doen in Hardenberg, lekker rondneuzen op de markt. Even koffiedrinken bij Bakkerij Bart (het tweede kopje krijgt u gratis). Kleding kijken (en/of kopen en heerlijk lunchen bij brasserie “De Markt”, de huiskamer van Hardenberg.

Uitje 13: Prickingshof in Dülmen

Een slagerij, een bakkerij, een museum met landbouwwerktuigen, boerderijdieren (zo’n 5.000!!), enorme schnitzels. Kortom een dagje leven als een koning(in) in Duitsland. U kunt vandaag alle kanten uit. Lekker bijkomen in het bezinningspark, waar u enorm veel dieren zullen aantreffen zoals de stier “Adonis”.

Bij het eten krijgt u een plastic zak om, wat u niet op kunt, mee te kunnen nemen naar huis. Hoeft u lekker een dag (of misschien wel twee) niet  te koken! Entree: tussen de € 5 en € 9.

 

Uitje 14: Eten Zwieseborg

Restaurant ’t Bakhuus is gelegen op landhoeve Zwieseborg. Het is een gezellig restaurant in een landelijke omgeving. Onze gerechten zijn hiermee in harmonie. Wij maken zoveel mogelijk gebruik van streekproducten van leveranciers uit de directe omgeving. De kaas komt van kaasboerderij De Huppe en het ijs van ijsboerderij Bosman.

Hier kunt u gaan genieten van een twee-gangenmenu, het zogenaamd “Wat schaft de pot?”menu. Dit houdt in dat u een keuze maakt van twee gerechten uit een drie-gangenmenu. Prijs: € 15,00

Uitje 15: Sallandroute

We rijden via west Salland en Gorsel naar Deventer. Onderweg eten we wat in Gorsel. Daarna gaan we naar Deventer. In Deventer wandelen we ( ongeveer 500 meter) door de historische binnenstad naar de Brink. Op de Brink drinken we koffie/thee in Bussink’s koekwinkeltje. En misschien kijken we dan nog naar het hoge water!

Uitje 16: Lorkeerpark met Chinees buffet

We gaan genieten van een gezellige middag met een uitgebreid Chinees buffet (met toetje) en u heeft de mogelijkheid om het vogelpark te bekijken: Ontdek vogels uit alle werelddelen tijdens de wandeling langs de vele volières op et park van bijna twee hectare. Ara’s, papegaaien, parkieten, lori’s, roofvogels, kroonkraanvogels, kwakken, strohalsibissen, fazanten, patrijzen, gewoon teveel om op te noemen.

Daarnaast is het ook nog spelletjesmiddag, dus dit beloofd een heel gezellig uitje te worden.

Totale kosten (uitgezonderd de ritkosten) € 15,00 (de drankjes zijn hier NIET bij inbegrepen!)

Uitje 17: Dixieland Voorveghter

Een matinee in de foyer van Theater de Voorveghter. De optredende bands vertegenwoordigen diverse stijlen uit de jazzmuziek, met een lichten nadruk op “oude stijl” ofwel “Dixieland”. Entree: € 5,00

Heeft u een emailadres?: geef die dan aan ons door, zodat we de nieuwsbrief per email kunnen sturen. ZorgRvoor

Chevalleraustraat 18

7731 EE Ommen

06-17075952

Artikel delen: