Gisteren 2 schoorsteen branden in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – De eerste aan de: Den-Hulst en gisteravond aan de Julianalaan. Op dinsdagochtend 1 februari werd er een schoorsteenbrand in een woonboerderij met rietenkap gemeld. Standaard worden bij een rietenkap, 2 tankautospuiten gealarmeerd.

Naast de eenheden van Nieuwleusen kwam ook de tankautospuit van Balkbrug ter assistentie naar Nieuwleusen. Bij aankomst bleek het gelukkig mee te vallen en werd het kanaal voor de zekerheid geveegd. Na geruime tijd konden de voertuigen weer terugkeren naar de kazerne. Collega’s van de politie hebben tijdens de inzet, één rijbaan van de provinciale weg N-377/Den-Hulst afgezet voor het verkeer.

De volgende: Julianalaan

Dinsdagavond werd de brandweer voor de tweede keer op deze dag opgeroepen voor een schoorsteenbrand. Ditmaal betrof het een vrijstaande woning in de bebouwde kom van het dorp.

Voorbijgangers hadden vuur uit het schoorsteenkanaal zien komen en hebben alarm geslagen. Om de schoorsteen te kunnen vegen werd een redvoertuig van brandweer Zwolle ingezet om vanuit deze hoogwerker het kanaal te vegen.

De Julianalaan werd tijdelijk afgesloten voor het verkeer.

Artikel delen: