Regio Politie Persberichten van donderdag 03 februari 2011

Rijbewijs ingevorderd

Lemele – De politie heeft woensdagavond 2 februari een 73-jarige man uit Lemele. De man had in de Wethouder Imminkstraat twee andere auto’s geraakt. Daarbij reed hij ook bijna een voorbijganger aan. Toen de man zijn auto uit kwam roken omstanders alcohol en belden de politie.

De getuigen verklaarden dat de man gevaarlijk rijgedrag vertoonde. Vermoedelijk was de man verward door de combinatie van alcohol en medicijnen. Zijn rijbewijs is ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding met letsel

Kampen – Een 23-jarige man uit Kampen is woensdagmiddag 2 februari gewond geraakt nadat hij was geraakt door een auto. De man fietste vanaf de Flevoweg in de tegengestelde richting de rotonde op. Een 59-jarige man uit Kampen zag daardoor de man over het hoofd en raakte de man. Hierdoor kwam de 23-jarige man ten val en raakte gewond aan zijn voet. Er is een onderzoek ingesteld. (2011009663)

 Rijden onder invloed

Kampen – Een 66-jarige man uit Kampen is woensdagavond 2 februari op de IJsselkade aangehouden voor rijden onder invloed. Op het bureau blies de man 350 ug/l. Hij heeft een proces-verbaal en een rijverbod voor twee uur gekregen. (2011009669) Verkeerscontrole

Raalte – Op woensdag 2 februari rond 14.00 uur, heeft er een algemene verkeerscontrole plaats gevonden op de Heinoseweg in Raalte. Tijdens deze controle zijn voor de volgende overtredingen bekeuringen uitgeschreven: 4x mobiele telefoon vasthouden2x overschrijden maximum snelheid in 60 km gebied met 23 km/h 3x overschrijden maximum snelheid in 60 km gebied met 30+ km/h1x overschrijden maximum snelheid in 60 km gebied met 50+ km/h dus een invordering van het rijbewijs. 1x het overschrijden van de constructiesnelheid.4x het niet dragen van de autogordel.

1x niet stoppen voor een voetgangersoversteekplaats.

1x niet voldoende rechts houden. 3x geen verlichting voeren fietsers.(2011009644)

 Onderzoek naar hennepkweek

Deventer – Op vijf locaties in de stad is woensdag 2 februari onderzoek gedaan naar hennepkweek. In de Eendrachtstraat werden 124 planten en de gebruikelijke apparatuur in beslag genomen en was sprake van diefstal van stroom. De bewoner werd aangehouden. In een tweede woning in deze straat werden 90 planten en de gebruikelijke groeiapparatuur in beslag genomen. Ook hier werd stroom buiten de meter afgetapt. De hoofdbewoner werd gehoord. In een pand aan het Ter Borchplein werden 126 planten aangetroffen en diefstal van stroom vastgesteld. Hier werd nog niemand aangehouden of gehoord. In een woning aan het Vlier werd een kwekerij aangetroffen, waarvan de planten al geoogst waren. Ook hier was sprake van diefstal van stroom. De apparatuur werd in beslag genomen. In een verdacht pand aan de Adelaarstraat werd geen hennepkweek aangetroffen; wel was sprake van diefstal van stroom. In alle gevallen wordt nader onderzoek ingesteld, o.a. naar verkregen inkomsten uit misdaad, en wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010120450)

 Aangehouden voor mishandeling

Deventer – Woensdagmorgen 2 februari is een 53-jarige vrachtwagenchauffeur uit Heerenveen aangehouden voor mishandeling. Na onenigheid over een verkeerssituatie op de Weg door Zuid-Salland, sloeg hij een 53-jarige bestuurder van een personenauto uit Twello met gebalde vuist tegen het hoofd. Het slachtoffer moest zich met een hoofdwond in het ziekenhuis onder behandeling laten stellen. Na verhoor werd de Heerenvener in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (2011009480)

 Aangehouden voor winkeldiefstal

Deventer – Een 29-jarige Deventenaar is woensdagavond 2 februari door beveiligingspersoneel aangehouden voor diefstal van telefoonkaarten uit een winkel aan het Boreelplein. Hij werd aan de politie overgedragen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Een tweede man die bij de diefstal betrokken was, zag kans er vandoor te gaan. Naar hem wordt een nader onderzoek ingesteld. (2011009638)

 Controle fietsverlichting

Zwolle – Bij een controle op fietsverlichting op de Stockholmstraat werden op woensdagochtend 2 februari 9 fietsers staande gehouden die de verlichting niet in orde hadden. Tegen alle fietsers werd proces-verbaal opgemaakt. (2011009540)

 Diefstal uit auto’s

Zwolle – Uit een auto aan de Westeinder werd in de nacht van dinsdag 1 op woensdag 2 februari een navigatiesysteem gestolen. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen 21.30 en 08.00 uur. In dezelfde nacht werd ook ingebroken in een personenauto aan de Pieter Steijnstraat. Ook hier werd een navigatiesysteem weggenomen. (2011009548/ 2011009547)

Actuele dossiersGeen dossiers aanwezig

landelijke dossiersGeen dossiers aanwezig

Artikel delen: