Regio Politie Persberichten van zaterdag 5 februari 2011

Beginnend bestuurder in aanmerking voor EMG  

  

  Heino – Op de Zwolseweg werd zaterdag 5 februari omstreeks 06.00 uur een 19-jarige man uit Haaksbergen aangehouden voor rijden onder invloed. De bestuurder werd controlewaardig geacht aangezien hij slingerend over de weg reed met zijn bestelauto met aanhangwagen.

De beginnend bestuurder blies 485 ug/l, waarop hij zijn rijbewijs kon inleveren. De man komt daarnaast in aanmerking voor een Educatieve Maatregel Gedrag (EMG), omdat hij al eerder was aangehouden voor rijden onder invloed. Wilt u meer informatie over de EMG? Dan kunt u hier terecht.

Medewerker horecagelegenheid aangehouden voor mishandeling

Genemuiden – Vrijdagavond 4 februari werd een 44-jarige man uit Zwartsluis aangehouden voor de mishandeling van een 26-jarige man uit Genemuiden. De man uit Genemuiden zat achter een gokkast van een horecagelegenheid aan de Nieuwstraat. Uit frustratie, omdat hij verloor, sloeg hij op de gokkast. Hij werd hierop aangesproken door de eigenaar van de zaak. Vervolgens ging de man uit Genemuiden door met gokken, maar verloor weer. Hierop schold hij, naar eigen zeggen, de gokkast uit. Dit werd door een medewerker van de gelegenheid, de 44-jarige man uit Zwartsluis, gezien als een belediging in de richting van zijn baas. Hij gaf de 26-jarige een kopstoot, die daarbij diverse verwondingen aan oog en neus opliep. De verdachte werd ingesloten op het bureau en krijgt een proces-verbaal. (2011010257)

 Aanhouding voor bedreiging maatschappelijk dienstverlener

Genemuiden – Een 37-jarige inwoner van Twello werd vrijdagavond 4 februari aangehouden voor bedreiging. Hij had een medewerker van een maatschappelijke dienstverleningsorganisatie in diens woning bedreigd. Het slachtoffer deed aangifte bij de politie, waarop de man uit Twello werd aangehouden. Proces-verbaal is opgemaakt.

 Agressief of gewelddadig gedrag tegen politiemedewerkers of anderen met een publieke taak

Incidenten waarbij politiemedewerkers of anderen met een publieke taak agressief of gewelddadig behandeld worden hebben hoge prioriteit. Er volgt altijd een reactie. Hoe? ·        We zijn duidelijk in wat wel en geen toelaatbaar gedrag is en spreken de agressieve persoon er direct op aan. Fysiek geweld accepteren we natuurlijk niet, maar ook geen bedreiging, mishandeling of belediging. Schelden gaat dus al te ver!·        We registreren alle incidenten met agressie en geweld. ·        We doen altijd direct aangifte.·        Het Openbaar Ministerie brengt de dader zo snel mogelijk voor de rechter en eist dubbel zo hoge straffen. ·        We verhalen de materiele en emotionele schade op de dader.

 Wederzijds respect

We hebben er begrip voor als iemand baalt omdat hij een bon krijgt omdat hij te hard heeft gereden, omdat zijn vriend gewond is geraakt, omdat zijn uitkering is stopgezet of omdat hij weggestuurd wordt omdat hij te dronken is. We hebben begrip voor emoties. Maar we hebben geen begrip voor agressie en geweld. Wat vragen wij? ·        Gedraag u netjes: agressief of gewelddadig gedrag wordt nooit geaccepteerd.·        Geef de professional de ruimte om zijn werk te doen. ·        Volg de aanwijzingen op.·        Verstoor de orde niet. En bent u er getuige van dat iemand met een publieke taak agressief of gewelddadig wordt behandeld?Vraag anderen om hulp en spreek samen de dader aan.·        Bel 112.

·        Blijf bij het slachtoffer.

·        Maak foto’s of filmpjes voor de politie en meld u al getuige.

 Wij accepteren geen agressie en geweld. Handen af van onze helpers!(2011010248)

 Verkeersconflict leidt tot aanhouding en tegenaangifte

Kampen – Een verkeersconflict op de 3e Ebbingestraat leidde vrijdagochtend 4 februari tot de aanhouding van een 40-jarige man uit Wezep. Deze Wezeper was op de genoemde weg bezig met het inparkeren van zijn busje met aanhangwagen, maar dit ging niet snel genoeg naar de zin van een 56-jarige man uit Kampen die daardoor moest wachten met zijn auto. De Kampenaar reageerde geïrriteerd en toeterde. Toen de Wezeper verhaal ging halen, ontstond een conflict tussen beide heren. De Kampenaar verklaarde dat de man uit Wezep hem bij zijn keel had gegrepen, waarop de 40-jarige werd aangehouden. Op het bureau gaf hij aan tegenaangifte te willen doen. De politie onderzoekt de exacte toedracht van het incident. (2011010069)

 Gele kaart voor mishandeling

Zwolle – Een 26-jarige man uit Zwolle werd in de nacht van vrijdag 4 op zaterdag 5 februari aangehouden voor mishandeling. Hij weigerde een horecagelegenheid in de Voorstraat te verlaten na sluitingstijd, omdat hij zijn biertje nog op wilde drinken. Door het personeel werd hij vastgepakt om uit de zaak te worden gezet. Er ontstond een schermutseling waarbij de verdachte één van de medewerkers mishandelde. De Zwollenaar werd ingesloten op het bureau voor verhoor. Naast een proces-verbaal krijgt de man ook een gele kaart voor de mishandeling.

 Meer weten over wanneer een gele of rode kaart wordt uitgedeeld en wat dit inhoudt? Klik hier.(2011010276)

 Getuigenoproep: Man (67) mogelijk van fiets getrapt

Zwolle – Donderdagmiddag 3 februari liep een 67-jarige man uit Zwolle een dubbele breuk aan zijn hand op toen hij met zijn fiets te vallen kwam op de Kranenburgweg. Hij fietste omstreeks 15.00 uur achter een groepje jongeren, dat hij wilde inhalen. Hij belde met zijn fietsbel en wilde vervolgens langs het groepje rijden. Vermoedelijk heeft één van de jongeren op dat moment tegen zijn fiets getrapt waardoor de Zwollenaar ten val kwam. Het groepje fietste daarna door. Het slachtoffer werd overeind geholpen door een mannelijke passant waarvan de gegevens niet bekend zijn. De politie zou graag in contact komen met deze persoon. Bent of kent u deze behulpzame man? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 en vraag naar team Zwolle-Noord. Ook andere getuigen worden opgeroepen zich te melden. Dit kan ook anoniem via Bel M. 0800-7000.

 Klik hier voor meer informatie over Bel M.(2011010162)

 Man valt moeder lastig en wordt aangehouden

Zwolle – Op vrijdagavond 4 februari werd een 32-jarige man (woonplaats onbekend) aangehouden voor het niet voldoen aan bevel/vordering. De politie had een melding gekregen van de moeder van de man dat hij haar lastigviel bij haar woning in de Aa-landen door telkens aan te bellen en haar uit te schelden. De man verkeerde duidelijk onder invloed en weigerde, ook op aandringen van de politiemedewerkers, te vertrekken. Hij werd ingesloten op het bureau en kan een proces-verbaal tegemoet zien.

 Hebt u ook een conflict met een familielid of bijvoorbeeld de buren en komt u er samen niet uit? Dan kan uw wijkagent wellicht helpen in de bemiddeling. Neem daarvoor contact op met de politie via 0900-8844 of via het contactformulier op onze website.(2011010215)

 Bedrijfsinbraak

Hardenberg – In de nacht van donderdag 3 op vrijdag 4 februari werd ingebroken bij een bedrijf aan de Handelsstraat. De dader(s) verschafte(n) zich toegang tot het pand via het dak. Hierdoor ontstond lekkage wat de nodige schade opleverde. Het is onbekend of er iets is weggenomen. De politie stelt een onderzoek in. (2011010021)

 Rijbewijzen ingevorderd voor rijden onder invloed

Bathmen – In de nacht van vrijdag 4 op zaterdag 5 februari werd een 31-jarige Spanjaard aangehouden voor rijden onder invloed. De politie kreeg een melding dat de bestuurder met grote snelheid over de A1 zou rijden en ging polshoogte nemen. De man bleek inderdaad veel te hard te rijden (hij werd geklokt op 149 km/u). Hij kreeg een stopteken op de genoemde snelweg, maar weigerde in eerste instantie een blaastest. Dat werd uiteraard niet geaccepteerd en de Spanjaard moest er toch aan geloven. De uitslag van de test wees 910 ug/l uit. Voldoende om zijn rijbewijs in te vorderen. Hij krijgt niet alleen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed, maar ook voor de gemeten snelheid.

 Deventer – In diezelfde nacht was het ook raak op de Snipperlingsdijk. Hier werd het rijbewijs van een 23-jarige bestuurder uit Deventer ingevorderd. Ook hij viel op door zijn snelheid en daarnaast negeerde hij een rood verkeerslicht. Hij blies 605 ug/l. Naast invordering van zijn rijbewijs kan de Deventenaar ook een proces-verbaal tegemoet zien.

 Meer informatie over rijden onder invloed vindt u hier.(2011010317 / 2011010268)

 Inbraken winkels

Deventer – Op donderdagavond of in de nacht van donderdag 3 op vrijdag 4 februari werd ingebroken bij meerdere winkels in Deventer. Het betrof twee panden aan het Andriessenplein en een winkel aan het Karel de Groteplein. Er werd in alle gevallen een niet nader te noemen geldbedrag weggenomen. De dader(s) verschafte(n) zich toegang tot de winkels door deuren te forceren. De technische recherche is op alle locaties ter plaatse geweest om eventuele sporen veilig te stellen. De politie onderzoekt in hoeverre de inbraken verband met elkaar houden. Getuigen worden opgeroepen zich te melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. (2011010056 / 2011010054 / 2011010038)

 Schennispleger aangehouden

Deventer – Zaterdagochtend 5 februari kreeg de politie een melding van een medewerker van de Nederlandse Spoorwegen dat er een man in de trein bezig was zichzelf te bevredigen. De man werd opgewacht op het station in Deventer en aangesproken op zijn gedrag. De 20-jarige Duitser reageerde erg opstandig en werd aangehouden voor schennispleging. Hij werd ingesloten voor verhoor en kan een proces-verbaal verwachten. (2011010318)

 Ingebroken bij stationskiosk

Deventer – Vrijdagavond 4 februari werd er ingebroken bij een kiosk aan het Stationsplein. Een ruitje werd vernield om in de kiosk te komen. Het is onbekend of er iets is weggenomen. Wel leverde de inbraak de nodige schade op, want bij het inklimmen is de dader door het deksel van de ijskast gezakt. De politie onderzoekt de zaak. (2011010309)

 Aangehouden voor heling

Deventer – Op de Snipperlingsdijk werd vrijdagmiddag 4 februari een 28-jarige man uit Deventer aangehouden op verdenking van heling. De man viel op doordat hij bezig was de inhoud van een postzak te legen in de berm. Op het moment dat hij hierop aangesproken werd door passerende politiemedewerkers, wilde hij de spullen (daklood en rollen koperdraad) weer in de zak stoppen. Gezien de recente diefstallen van koper en lood, werd de Deventenaar meegenomen naar het bureau om een verklaring af te leggen over herkomst van de goederen. Hij verklaarde de spullen te hebben gekregen van iemand. Een nader onderzoek wordt ingesteld. (2011010139)

 Winkeldief aangehouden

Deventer – Een 40-jarige Deventenaar werd vrijdagmiddag 4 februari aangehouden voor winkeldiefstal. Hij had bij een winkel aan de Korte Bisschopstraat een stofzuiger meegenomen zonder te betalen. Ook bleek hij in zijn rugzak een waterkoker en twee strijkijzers mee te dragen. De man werd ingesloten op het bureau en de goederen werden terug gegeven aan de betreffende winkel. De verdachte kan een proces-verbaal tegemoet zien. (2011010123)

 Verkeerscontrole voor en tijdens voetbalwedstrijd

Deventer – Voorafgaand en tijdens de voetbalwedstrijd GAE en FC Emmen werd een verkeerscontrole gehouden op diverse plekken in Deventer, waaronder de Beestenmarkt, de Boreel, het station en de omgeving van het stadion. Het overgrote deel van de mensen hield zich netjes aan de regels. Er werden 21 bekeuringen uitgeschreven voor: – Het niet voeren van verlichting.- Alcoholhoudende drank geopend bij zich hebben. – Fietsen op de stoep (vlak voor stationshal langs).- Rijden zonder rijbewijs – Rijden in voetgangersgebied.Bij het vertrek van de spelers en supporters na afloop van de wedstrijd werd ook een oogje in het zeil gehouden. Dit verliep echter allemaal erg netjes en zonder noemenswaardige incidenten.

(2011010052)

 Man en vrouw aangehouden voor winkeldiefstal

Raalte – Een 38-jarige vrouw (woonplaats onbekend) en een 59-jarige man uit Lelystad werden vrijdagmiddag 4 februari aangehouden voor winkeldiefstal. De politie kreeg een melding dat een vrouw bij een winkel in de Herenstraat cosmetica zou hebben weggenomen. Op basis van het signalement konden politiemedewerkers haar even verderop aanhouden. Zij bleek een geprepareerde tas bij zich te hebben en bekende de diefstal. Nader onderzoek wees uit dat zij vermoedelijk met de man uit Lelystad en zijn auto naar Raalte was gekomen. Daarom werd in het centrum uitgekeken naar de betreffende auto. Die werd aangetroffen op de Domineeskamp, samen met de 59-jarige verdachte. In de auto trof de politie diverse goederen aan, die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. Hierop werd ook de man meegenomen naar het bureau en ingesloten. De politie onderzoekt de zaak. (2011010185)(2011010315)

Actuele dossiersGeen dossiers aanwezig

landelijke dossiersGeen dossiers aanwezig

Artikel delen: