PIET; Volgende week hogedruk en kouder!

pietenklaas.jpg

DALFSEN – Volgende week kunnen we even bijkomen van alle onstuimigheid. Een hogedrukgebied komt in de buurt van ons land te liggen. Daardoor gaat de wind geleidelijk aan (vanaf dinsdag) liggen en is het na het weekend op de meeste plaatsen droog. De temperatuur zoekt langzaam maar zeker weer de normale waarden van 6 tot 7 graden op en dat betekent dat het zeer zachte winterweer dan ten einde is.

Boven IJsland komt een hogedrukgebied tot ontwikkeling. Deze probeert halverwege volgende week een fusie aan te gaan met het hogedrukgebied boven het vaste land van Europa. Dit lijkt te gaan lukken, zo suggereren de meeste computerberekeningen.

Dat geeft een langere bescherming tegen storingen en dus een droog weertype. De zon gaat schijnen en de nachten geven dan weer wat lichte vorst.Mocht deze fusie er inderdaad komen dan wordt het zeer interessant waar het centrum komt te liggen. Er zijn modellen die er vanuit gaan dat Scandinavië de aanlegplaats wordt. In dat geval steekt er een oost tot zuidoostenwind op en zal koudere lucht vanuit het oosten op transport worden gezet richting ons land.

Dan zou de winter nog een serieuze poging doen ook west Europa en dus ons land te veroveren.

Of het ook zover komt? Ik hou u op de hoogte! Geschreven is door Piet Paulusma, dus een vermelding zoals dit: Bron: www.pietsweer.nl

Artikel delen: