Rika, de koffie hou ik te goed

oldepeerd6febr1.jpg

DALMSHOLTE – LEMELERBERG – Op de fietse in Lemelerveld, machtig veel wind, maar nu de goeie windrichting. De wind ging richting Lemelerberg. Een ingeving: Rika van het olde manege peerd hef mie al zo vake vroogt: Willy kom eens koffie drinken. Maar ik had geen idee waar ik het moest zoeken. En denk effen kieke’n.

oldepeerd6febr2.jpg

De wind in de rugge, de fietse in de 8e versnelling, knetterhard richting Dalmsholterdijk, Ik den als ik maar weet waar het is, dan ga ik een ander keer wel bie Rika op de koffie. De olde manegepeerd is een stichting die oude manegepaarden nog een goed leven willen geven na hun werkzame leven. Aangezien we elke maand de activiteiten aankondigen wat daar te doen is, is Rika daar heel blij mee. Want geld hebben ze daar niet. Ik kijk op mijn horloge: vijf vóór 12. Normaal had ik al brood uit de vriezer gehaald, koffie gezet en tafelgedekt, omdat mijn jongste zoon van school thuis eet.

oldepeerd6febr3.jpg

Det bint de peerden, ik zal het er ma bij zetten. Maar er lopen er veel veel,

komen we later op terug

Nu zit ik nog te zwerven bij de Lemelerberg. Mijn vrouw dat wel denken…………. En aij de bocht um goot denk ie dan ok nog det de wind mee giet zitten? Verget het ma. Rap effen wat foto’s maken en keihard  trapp’n naor huis. Maar het zit komende vanaf de richting Dalfsen iets voorbij het buurthuus in Dalmsholte en dan links. Volgende keer hoef ik niet te zuken!

Artikel delen: