Regio Politie Persberichten van woensdag 9 februari 2011

Man aangehouden voor winkeldiefstal

Nieuwleusen – Een 38-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd op dinsdagmiddag 8 februari aangehouden op de Paltheweg. De man wordt er van verdacht van het stelen van verschillende goederen uit een winkel aan de Burgemeester Backxlaan. De man was er na de diefstal vandoor gegaan en werd achterna gezeten door het winkelpersoneel. De man wist echter te ontkomen waarna hij zich had verstopt in een tuin. De man werd ingesloten op het bureau. Daar werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Man aangehouden voor betrokkenheid bij vechtpartij

Kampen – De politie heeft dinsdag 8 februari een 19-jarige man uit Kampen buiten heterdaad aangehouden op verdenking van mishandeling, openlijke geweldpleging en vernieling. Uit onderzoek kwam naar voren dat hij op zondag 23 januari betrokken is geweest bij een vechtpartij op de Boven Nieuwstraat en enkele andere locaties in de binnenstad. De man werd voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau. (2011006598)

 Vrouwen aangehouden voor mishandeling

Oldemarkt – De politie heeft dinsdagmiddag 8 februari twee vrouwen van 21 en 44 jaar uit de gemeente Steenwijkerland aangehouden voor de mishandeling van een 15-jarig meisje uit de gemeente Steenwijkerland. Volgens het meisje en een getuige hebben de vrouwen het meisje vrijdagmiddag 4 februari mishandeld op de Oldemarkt. Vermoedelijk is het incident een gevolg van eerdere aanvaringen tussen beide families. Er is een onderzoek ingesteld. (2011010224)

 Winkeldievegge aangehouden

Zwolle – Een 46-jarige Zwolse werd dinsdagochtend 8 februari aangehouden voor winkeldiefstal. Zij had sieraden weggenomen bij een winkel aan de Nieuwstraat en werd betrapt door de beveiliging. De vrouw werd overgedragen aan de politie en werd met een dagvaarding en een transactievoorstel van 170 euro heengezonden. Daarnaast kreeg zij een winkelontzegging. (2011011255)

 Aanhouding voor wildplassen en openbare dronkenschap

Zwolle – Op dinsdagavond 8 februari werd een 62-jarige Kampenaar betrapt op wildplassen. Hij werd door politiemedewerkers aangesproken op de Zeven Alleetjes. De man reageerde vervelend. Hij wilde zijn identiteitskaart niet tonen en begon te schelden. Daarop werd hij aangehouden voor openbare dronkenschap en mocht zijn roes uitslapen op het bureau. Proces-verbaal is opgemaakt. (2011011453)

 Aangehouden man blijkt ongewenst vreemdeling

Zwolle – De politie kreeg dinsdagmiddag 8 februari een melding dat een man zich vervelend zou gedragen bij een horecagelegenheid aan de Grote Markt. De 41-jarige man kon geen identiteitskaart tonen en op het bureau bleek hij geregistreerd te staan als ongewenst vreemdeling. Hij werd overgedragen aan de Vreemdelingendienst. (2011011378)

Vrouw met scootmobiel te water

Zwolle – Dinsdagmiddag 8 februari raakte een 62-jarige vrouw uit Zwolle met haar scootmobiel te water langs de Boerendanserdijk. De vrouw reed over de kruising met het Rechterland, toen zij vermoedelijk teveel gas heeft gegeven en daardoor uit de bocht vloog. Haar man, die achter haar fietste, heeft haar met behulp van omstanders uit het water kunnen halen. De vrouw werd voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. (2011011361)

 Uitlaatsystemen weggenomen bij bedrijf

Zwolle – Bij een bedrijf aan de Marconistraat werden in de nacht van dinsdag 8 op woensdag 9 februari meerdere uitlaatsystemen ontvreemd. De complete systemen werden van diverse voertuigen afgehaald. Vermoedelijk is het de daders om de katalysatoren gegaan. De totale schade wordt geschat op meer dan tienduizend euro. De politie heeft een onderzoek ingesteld. (2011011493)

 Mishandeling

Deventer – Op dinsdagmiddag 8 februari 2011 werd aan de Davostraat een 18-jarige vrouw uit Deventer mishandeld. Zij kreeg woorden met twee vrouwen naar aanleiding van een zaak uit het verleden. De 18-jarige vrouw uit Deventer werd vervolgens geslagen door beide vrouwen. De politie heeft een onderzoek ingesteld. (2011011367)

 Getuigenoproep:

Poging beroving

Deventer – Op dinsdagavond 8 februari werd er gepoogd een 62-jarige vrouw uit Deventer van haar tas te beroven. De vrouw liep om ongeveer 18:30 uur over de Diepenveenseweg in de richting van de Hoge Hondstraat. Tegenover het oude TNT gebouw werd ze plotseling door twee personen beetgepakt en probeerden ze haar van haar schoudertas te beroven. De vrouw werd op de grond gegooid en geschopt. Ze riep om hulp en hierop gingen beide overvallers er (zonder tas) vandoor over het zandpad in de richting van de begraafplaats en de Smyrnastraat. De politie is op zoek naar getuigen van dit voorval. U kunt hiervoor contact opnemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844. U kunt ook anoniem uw melding doorgeven op telefoonnummer 0800-7000. (2011011398)

 Bromfiets in de brand

Deventer – In de nacht van dinsdag 8 op woensdag 9 februari kreeg de politie een melding dat aan het Godebaldpad iets in de brand zou staan. Ter plaatse bleken het zadel en de tank van een bromfiets in de brand te staan. De brand werd geblust. Vermoedelijk werd de bromfiets in brand gestoken. De politie heeft een onderzoek ingesteld. (2011011468)

 Meisje aangehouden voor winkeldiefstal

Deventer – Bij een winkel aan het Boreelplein werd op dinsdagmiddag 8 februari een 17-jarig meisje aangehouden voor winkeldiefstal. Zij had een cosmeticaproduct uit de winkel weggenomen zonder deze bij de kassa ter betaling aan te bieden. (2011011319)

 Getuigenoproep: Tasjesroof

Deventer – Op dinsdag 8 februari werd aan de Prinsenplaats een 21-jarige vrouw uit Deventer van haar tas beroofd. De vrouw liep samen met een andere vrouw om ongeveer 18:30 uur vanaf de Brink in de richting van de Prinsenplaats. Op een gegeven moment kwam er van achter een scooter aanrijden. De scooter, waarop twee mannen zaten, reed vlak langs hen en de bijrijder greep de handtas van de 21-jarige vrouw. Vevrolgens gingen beide mannen er op de scooter met de tas van de vrouw vandoor. De politie is op zoek naar getuigen van dit voorval. U kunt hiervoor contact opnemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844. U kunt ook anoniem uw melding doorgeven op telefoonnummer 0800-7000.

 Wilt u weten wat een anonieme melding precies inhoudt? Klik hier.(2011011440)

 Rijden onder invloed

Deventer – Op dinsdagavond 8 februari kreeg de politie meerdere meldingen dat een autobestuurder onder invloed zou zijn. De auto zou aan de Hamersstraat staan en de bestuurder zou zijn weggelopen. De eigenaar van de auto, een 54-jarige Deventenaar, werd bij zijn huis aangetroffen. De man was zichtbaar onder invloed en blies bij de ademanalyse op het bureau 640 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal werd tegen hem opgemaakt.

 Meer informatie over rijden onder invloed? Klik hier.(2011011433)

 Man aangehouden voor schennispleging

Heino – Een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd dinsdagavond 8 februari aangehouden en ingesloten voor schennispleging tijdens een treinrit van Zwolle naar Raalte. Een 22-jarige vrouw uit Raalte nam hier kennis van en meldde het voorval bij de machinist. Bij het station Heino werd de man uit de trein gezet. De vrouw deed aangifte. Naar aanleiding van haar signalement van de schennispleger kon de politie de man even later aanhouden. (2011011422)

Artikel delen: